A sosit timpul pentru o nouă rundă de achiziții.

Cei de la Federal Reserve au anunțat că la următoarea ședință cu siguranță NU vor mări ratele de dobândă. Iată că nu vom avea 4-6 tăieri cum se credea inițial, ci e posibil să avem maxim una, undeva prin toamnă (dacă o s-o avem și pe aceea).

 

În această tranșă am revenit cumva la ceva ce făceam mai la început și anume să cumpăr 1-2-3 acțiuni la mai multe companii. Haideți să vă povestesc în ce am investit în această lună, o lună în care am inițiat câteva poziții noi în companii pe care le urmăream de ceva vreme:

 

    1)  Prima companie achiziționată este American Financial Group, Inc. (AFG), o companie pe care o urmăresc de aproximativ 2 ani de zile. Ea își desfășoară activitatea în domeniul asigurărilor, și-a mărit dividendul pentru 18 ani consecutivi, are un randament de 2.2% și un DGR3 de 12%. Totodată, oferă dividende speciale destul de des (și între noi fie vorba, mereu mă ofticam când le vedeam și eu nu dețineam compania)

Cifrele istorice arată în felul următor:

 


 

Există o diferență enormă între FCF/share și Dividends/Share așa că măririle de două cifre ale dividendului ar trebui să continue.

 

Dividend Yield Channels arată în felul următor:

 

Observăm că AFG a ieșit bine de tot din zona verde de mai bine de un an.

Iată și în cât timp mi-aș recupera banii din dividende:

 

Undeva între anii 18-19 la o rată de creștere de 10% a dividendului. Cred că sunt șanse bune să îmi recuperez banii investiți mult mai repede, prin prisma faptului că AFG oferă dividende speciale destul de des.

 

 

    2)  A doua companie achiziționată este American Tower Corporation (AMT), un REIT ce și-a mărit dividendul pentru 14 ani consecutivi, are un randament de 3.5% și un DGR3 de 12.5%.

Cifrele istorice arată în felul următor:

 


 

AFFO/share crește frumos și susținut. Totuși, cred că ritmul de creștere va încetini puțin în viitorul apropiat.

 

Dividend Yield Channels arată în felul următor:

AMT a ieșit din zona verde de mai bine de un an de zile.

 

Iată și în cât timp mi-aș recupera banii din dividende:

Undeva în anul 14, ceea ce nu e rău deloc.

V-am explicat data trecută cum stau lucrurile cu dividendul celor de la AMT. Pe scurt, este puțin ciudat ce s-a întâmplat (și-au mărit dividendul la 1.70$ ca apoi să îl readucă la 1.62$), dar managementul avea o promisiune de îndeplinit și s-au ținut de ea. Ei nu și-au pierdut recordul deoarece în 2024 vor da un dividend mai mare ca în 2023.

 

    3)  Avem apoi o altă poziție nouă în portofoliu: American Water Works (AWK), o companie din domeniul utilităților ce și-a mărit dividendul pentru 17 ani consecutivi, are un randament de 2.3% și un DGR3 de 8.8%.

Cifrele istorice arată în felul următor: