Ultima lună a fost cu adevărat una nebună.

Bursa a avut un comportament haotic, probabil cel mai haotic din ultimii zeci de ani.

Iar de parcă asta nu era de ajuns, am mai primit o veste neplăcută săptămâna trecută.

Unul dintre cititorii mei (mulțumesc frumos, Ștefan) mi-a semnalat faptul că DriveWealth nu mai acceptă clienți noi.

 

Ăsta nu este niciodată un semn bun.

Recunosc că nu știam la momentul acela pentru că lucrul ăsta nu a fost ceva ce verificam constant.

 

Link-ul oferit de Ștefan era acesta: LINK

 

Între timp, oamenii au început să povestească despre un mail primit de la DriveWealth. Eu nu am primit nimic încă, dar se pare că toată baza de clienți a fost achiziționată de Avenue Securities, un broker înființat în 2018 în Florida, USA.

Nu sunt îngrijorat în legătură cu pozițiile mele, ele nu vor dispărea.

 

Găsiți mai multe detalii aici: LINK1, LINK2

 

E neplăcut când descoperi un lucru de genul acesta, iar mie nu îmi convine să fiu mutat de la un broker la altul.

Ăsta se pare că este un risc atunci când lucrezi cu un broker mic, un risc pe care, din păcate, nu l-am luat în calcul. Asta este, încă o lecție învățată.

 

Se pare că Avenue practică niște comisioane mai neprietenoase (2.5$ / tranzacție) și nu sunt sigur cum anume vor accepta clienții din alte țări, ei fiind concentrați pe America Latină.

 

Nu am mai stat pe gânduri și am făcut ceva ce oricum plănuiam de ceva vreme, mai ales de când cu problemele întâmpinate de Robinhood: am deschis cont la un alt broker, unul cu renume, listat la bursă și reglementat.

Este vorba de Interactive Brokers, un broker din State ce are sediu și în Europa, acceptă clienți din România și practică același comision la dividende, 10%, în baza tratatului dintre RO și USA.

 

Știam de el atunci când mi-am deschis contul la DW, dar am fost cumva atras de comisioanele mai mici de la DW.

Nu voi mai face greșeala asta, relația cu un broker este esențială, iar comisionul de 10$/lună de la IB, deși mai mare, trebuie să îl consider un simplu cost de tranzacționare și gata.

 

Mi-am luat toate informațiile despre procesul de deschidere a contului de la Ștefan (altul decât cel ce m-a anunțat) de pe blog (www.finanțepersonale.ro), căruia vreau să îi mulțumesc pe această cale.

Are niște articole foarte bine scrise și detaliate și vă las aici link dacă vreți să aflați mai multe. (Nu are rost să mai scriu un ghid când găsiți toate detaliile la el pe blog)

 

Articolele pe care le-am folosit eu sunt: LINK1, LINK2, LINK3

A scris și despre Tradestation Global, un broker cu o structură de comisioane mai bună pentru cei ce tranzacționează mai rar sau care preferă ETF-uri.

 

Totodată, îmi pare rău și pentru cititorii ce au deschis un cont la DW în urma recomandărilor mele.

E greu să construiești o relație de încredere și e foarte ușor să o distrugi.

Deși nu este vina mea și ceea ce s-a întâmplat a fost în afara controlului meu, vreau să vă spun că îmi pare rău.

Întotdeauna am încercat să prezint lucrurile transparent și să fiu sincer cu voi, dar în viață mai ai parte și de evenimente de genul acesta.

 

Următorul pas este să îmi transfer pozițiile din DW în IB.

Vă voi ține la curent și voi scrie despre acest proces odată ce îl finalizez.

 

 

 

Mă găsiți si pe YOUTUBE

 

Notă: Nu sunt afiliat sau în parteneriat cu acest broker. Toate linkurile sunt disponibil în mod public, iar toate informațiile din acest articol sunt prezentate în scop educațional. Vă deschideți cont pe riscul dumneavoastră. Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!