A sosit timpul să discutăm despre creșterile de dividend din luna septembrie, o lună cu destul de puține astfel de evenimente, dar ne așteaptă apoi 3 luni de foc, pline de măriri de dividend (peste 20 fiecare).
Dar înainte de a discuta despre creșteri, haideți să ne uităm în spate și să vedem ce dividende au fost crescute în iulie:
Am avut câteva creșteri de dividend interesante în lista de peste 250 de companii pe care o monitorizez, cea mai mare fiind a celor de la CTAS cu peste 17%.
Au mai avut creșteri de două cifre cei de la HSY, MCK, MDLZ, UNM.
DUK, K, NNN și SWK au oferit creșteri relativ mici/anemice.
Am avut și două "întârziate": ATR și CLX ce au anunțat creșteri de dividend mai târziu decât preconizam eu. CLX încă n-a ieșit din perioada mai nefastă pe care o traversează de vreo 2 ani încoace, dar ultimele raportări nu au fost rele.
Haideți să trecem și la măririle de dividend din septembrie, dar mai întâi câteva mențiuni:
1) Dividendele nu sunt garantate, iar aceste creșteri de dividend cu atât mai puțin. Există șanse ca acest calendar să nu se respecte în totalitate.
2) Companiile cu creșteri multiple de dividend într-un an (O, WPC, SPG etc.) apar o singură dată (în luna când cresc prima oară dividendul)
3) Există companii ce nu au un tipar anume de creștere al dividendului în ultimii ani, mai ales cu Covid-ul, așa că am luat fie luna cea mai frecventă din istoria lor ori luna cu cea mai recentă creștere (în funcție de cât haos am găsit)
4) NU LUAȚI GRAFICELE DE MAI JOS DREPT RECOMANDARE DE ACHIZIȚIE/VÂNZARE (reprezintă doar un punct de plecare în evaluarea companiilor, în cel mai bun caz - faceți-vă temele/munca de cercetare)
În ordinea numerelor de pe tricou:
1) Începem cu Accenture plc (ACN), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 17 ani consecutivi, are un randament de aproximativ 1.5% și un Dividend Growth Rate (DGR) în ultimii 3 ani de 10%:
Graficul DYC arată în felul următor:
Conform acestui grafic, ACN pare destul de scumpă, în clipa de față.
2) Cea de-a doua companie este Honeywell International Inc. (HON), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 12 ani consecutivi, are un randament de 2.2% și un DGR3 de 5.7%:
Graficul DYC arată în felul următor:
Strict conform acestui grafic, HON pare să nu fie nici prea scumpă, nici prea ieftină.
3) Următoarea companie este Ingredion Inc. (INGR), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 13 ani consecutivi, are un randament de 3.1% și un DGR3 de 2.7%:
Ei au furat startul și au anunțat recent o mărire de dividend de 9.9%.
Graficul DYC:
Strict conform acestui grafic, INGR pare că mai are puțin și intră în zona de subevaluare (mai ales dacă ținem cont că în Q4, după recenta creștere de dividend, zona de subevaluare va urca puțin)
4) Următoarea companie este JPMorgan Chase & Co. (JPM), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 12 ani consecutivi, are un randament de 2.8% și un DGR3 de 5.6%:
Și ei au furat startul și au anunțat că își cresc dividendul cu 5%.
Graficul DYC:
Strict conform acestui grafic, JPM a fost destul de subevaluată până de curând, iar în clipa de față a ieșit din acea zonă.
5) Și cei de la Lockheed Martin Corp. (LMT) ar trebui să își mărească dividendul în septembrie. Ei au un record de creștere a dividendului în ultimii 20 de ani, au un randament de 2.7% și un DGR3 de 8.2%:
Graficul DYC:
Cei de la LMT par scumpi de aproximativ 1 an de zile.
6) Continuăm lista cu Masco Corporation (MAS), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 10 ani consecutivi, are un randament de 2% și un DGR3 incredibil: 31.3%.
Din păcate, veștile bune nu au continuat, iar ei au anunțat recent o creștere de dividend de doar 1.8%.
Graficul DYC:
Observăm că în 2021 și 2022 au avut niște creșteri foarte mari de dividend, iar în clipa de față, MAS pare subevaluată.
7) Următoarea companie de pe listă este Microsoft Corp. (MSFT). Ei și-au mărit dividendul pentru 21 de ani consecutivi, au un randament mic de 0.9% și un DGR3 de 10%:
Graficul DYC arată în felul următor:
Strict conform acestui grafic, MSFT pare extrem de supraevaluată în clipa de față.
8) Următoarea companie de pe listă este OGE Energy Corp. (OGE), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 16 ani consecutivi, are un randament de 4.9% și un DGR3 de 3.1%:
Graficul DYC arată în felul următor:
Strict conform acestui grafic, OGE este subevaluată de la Covid încoace.
9) Următoarea companie de pe listă este Philip Morris International Inc (PM), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 15 ani consecutivi, are un randament de 5.4% și un DGR3 de 2.9%:
Graficul DYC:
Strict conform acestui grafic, PM tot cochetează cu zona verde de subevaluare din 2018 încoace.
10) Continuăm cu Starbucks Corporation (SBUX), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 13 ani consecutivi, are un randament de 2.2% și un DGR3 de 10.3%:
Graficul DYC: