A venit timpul să discutăm despre creșterile de dividend din martie, o lună ce nu va fi la fel de spectaculoasă precum ianuarie sau februarie, iar lucrurile se mai calmează puțin din punctul ăsta de vedere.

 

Înainte de a discuta despre companiile ce își vor mări dividendul în martie, haideți să trecem în revistă măririle ce au avut loc în ianuarie:

 

Am avut câteva creșteri interesante, în timp ce altele au fost de-a dreptul dezamăgitoare:

    -  printre companiile care pe mine, cel puțin, m-au surprins cu creșteri peste așteptări aș enumera ADM, ELV, FELE, TSCO și vedeta lunii: NXST.

    -  m-au dezamăgit cei de la BLK (2023 nu se anunță un an prea bun pentru managerii de active, TROW anunțând în februarie o creștere la fel de anemică), KMB, CVX și PII (aceasta din urmă devine un candidat serios pentru vânzare în viitorul apropiat)

 

INTC nu și-a mărit dividendul, dar momentan nici nu l-au tăiat/suspendat. Rămâne de văzut ce va urma.

 

Câteva mențiuni înainte de a trece la măririle din perioada imediat următoare:

    1)  Dividendele nu sunt garantate, iar aceste creșteri de dividend cu atât mai puțin. Există șanse ca acest calendar să nu se respecte în totalitate.

    2)  Companiile cu creșteri multiple de dividend într-un an (O, WPC, SPG etc.) apar o singură dată (în luna când cresc prima oară dividendul)

    3)  Există companii ce nu au un tipar anume de creștere al dividendului în ultimii ani, mai ales cu Covid-ul, așa că am luat fie luna cea mai frecventă din istoria lor ori luna cu cea mai recentă creștere (în funcție de cât haos am găsit)

    4)  NU LUAȚI GRAFICELE DE MAI JOS DREPT RECOMANDARE DE ACHIZIȚIE/VÂNZARE (reprezintă doar un punct de plecare în evaluarea companiilor, în cel mai bun caz - faceți-vă temele/munca de cercetare)

 

În ordinea numerelor de pe tricou:

 

    1)  Începem cu American Tower Corporation (AMT), un REIT ce și-a mărit dividendul pentru 12 ani consecutivi, are un randament de 3% și un DGR3 de 18.3%, o rată de creștere fantastică. Nu vor putea să o susțină pe viitor, din păcate, dar cred că un 5-8%, pe termen lung, este perfect realizabil.

Graficul DYC arată în felul următor:

Un lucru scurt de menționat: acea cădere în partea dreaptă a graficului se datorează faptului că nu a fost declarat un dividend pentru trimestrul în care ne aflăm (sau poate nu am ajuns eu să actualizez lucrurile, deși încerc să fac acest lucru cât mai rapid).

Conform acestui grafic, AMT pare într-o zonă de preț foarte bună.

 

    2)  A doua companie este Colgate Palmolive Comp (CL), o companie care nu cred că are nevoie de nicio prezentare. Și-au crescut dividendul pentru 60 de ani consecutivi, au un randament de 2.5% și un DGR3 de 3.3%, o rată foarte mică pentru acel randament.

Graficul DYC:

CL pare că a intrat într-o zonă de preț bună, dar va trebui să se ieftinească destul de mult pentru a mă atrage deoarece rata de creștere a dividendului este prea mică pentru gustul meu.

 

    3)  Următoarea companie este General Dynamics Corp (GD), o companie din domeniul apărării ce și-a mărit dividendul pentru 31 de ani consecutivi, are un randament de 2.2% și un DGR3 de 7.3%.

Graficul DYC:

GD nu este deosebit de atractivă acum, strict conform acestui grafic.

 

    4)  O companie ce a furat puțin startul este Realty Income Corp. (O), un REIT ce și-a mărit dividendul pentru 30 de ani consecutivi, are un randament de 4.6% și un DGR3 de 2.5%, o rată destul de anemică.

Graficul DYC:

O tocmai și-a mărit dividendul cu 2.4%, dar nu prea foarte atractivă la acest preț, conform acestui grafic. Totuși, rămâne probabil cel mai solid REIT de pe planetă.

 

    5)  Următoarea companie este Oracle Corp. (ORCL), o companie ce are un obicei foarte prost: își mărește dividendul din 2 în 2 ani (da, cu toate acestea tot are un record de 13 ani de creștere). Are un randament de 1.5% și un DGR3 de 16.5%.

Graficul DYC:

ORCL pare destul de scumpă în acest moment.

 

    6)  Penultima companie este W. P. Carey Inc. (WPC), un REIT ce și-a mărit dividendul pentru 25 de ani consecutivi, are un randament de 5.1% și un DGR3 de doar 0.9%, o rată extrem de mică (și motivul principal pentru care nu am mai adăugat acestei poziții de o grămadă de timp...)

Graficul DYC:

WPC e scumpă și nu mă atrage deloc rata aia anemică de creștere a dividendului. Poate dacă ajunge la un randament de 7-8%...

 

    7)  Ultima companie este Williams-Sonoma Inc. (WSM), un retailer ce comercializează produse pentru amenajarea casei, în general. Și-au crescut dividendul pentru 17 ani consecutivi, au un randament de 2.4% și un DGR3 de 14.8%.

Graficul DYC:

Observăm cât de scumpă ajunsese WSM în 2021 și cum încă este relativ scumpă, strict conform acestui grafic.

 

 

Și lista completă sub formă de tabel (vom trece în revistă, în articolul următor, creșterile care au avut loc în februarie și creșterile care ar trebui să aibă loc în aprilie):

 

Cam acestea au fost companiile pentru martie, o listă relativ scurtă și urmează o lună relativ săracă din acest punct de vedere, din păcate.

 

Mă găsiți pe YOUTUBE și pe Discord

 

Notă: Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!