A sosit timpul să discutăm despre creșterile de dividend din aprilie, o lună unde vom avea destul de multe evenimente de acest gen.

Avem câteva știri ciudățele zilele acestea în lume, de la problemele celor de la SVB la problemele celor de la Credit Suisse și neîncrederea ce plutește în aer. Se anunță vremuri interesante.

 

Înainte de a discuta despre aceste companii, haideți să ne aruncăm un ochi pe creșterile care au avut deja loc în februarie:

 

Avem câteva creșteri de dividend interesante la companii precum ADI (13%), HUM (12%), STLD (25%), dar și câteva dezamăgiri precum ALB (deja al 4-lea an de creșteri anemice), CSCO (2.6%), LHX (1.8%), MMM (0.7%), SHW (0.8%), TROW (1.7%) sau WMT (1.8%).

 

Câteva mențiuni înainte de a trece la măririle din perioada imediat următoare:

    1)  Dividendele nu sunt garantate, iar aceste creșteri de dividend cu atât mai puțin. Există șanse ca acest calendar să nu se respecte în totalitate.

    2)  Companiile cu creșteri multiple de dividend într-un an (O, WPC, SPG etc.) apar o singură dată (în luna când cresc prima oară dividendul)

    3)  Există companii ce nu au un tipar anume de creștere al dividendului în ultimii ani, mai ales cu Covid-ul, așa că am luat fie luna cea mai frecventă din istoria lor ori luna cu cea mai recentă creștere (în funcție de cât haos am găsit)

    4)  NU LUAȚI GRAFICELE DE MAI JOS DREPT RECOMANDARE DE ACHIZIȚIE/VÂNZARE (reprezintă doar un punct de plecare în evaluarea companiilor, în cel mai bun caz - faceți-vă temele/munca de cercetare)

 

În ordinea numerelor de pe tricou:

 

    1)  Începem cu Apple Inc. (AAPL), o companie care cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ei și-au mărit dividendul pentru 10 ani consecutivi, au un randament de 0.6% și un DGR3 de 6.3% (nimic wow la acel randament minuscul).

Graficul DYC arată în felul următor:

 

Conform acestui grafic, AAPL este destul de scumpă momentan.

 

    2)  A doua companie este Agree Realty Corporation (ADC), un REIT ce și-a crescut dividendul pentru 10 ani consecutivi. Are un randament de 4.2% și un DGR3 de 7.6%, iar graficul DYC arată în felul următor:

ADC își mărește destul de des dividendul, dar nu pare prea atractivă la prețul din clipa de față.

 

    3)  Următoarea companie este Ameriprise Financial Inc. (AMP), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 17 ani consecutivi, are un randament de 1.8% și un DGR3 de 8.6%.

Graficul DYC:

AMP este destul de scumpă, strict conform acestui grafic.

 

    4)  Și cei de la Artesian Resources (ARTNA) ar trebui să își mărească dividendul în aprilie. O companie din domeniul utilităților ce și-a mărit dividendul pentru 31 de ani consecutivi, ea are un randament de 2.1% și un DGR3 de doar 3.2%.

Graficul DYC:

O companie extrem de scumpă, momentan, mai ales la ce rată anemică de creștere a dividendului are.

 

    5)  Următoarea companie este AptarGroup, Inc. (ATR), o companie ce și-a mărit dividendul în ultimii 28 de ani, are un randament de 1.4% și un DGR3 de 4.4%.

Graficul DYC:

La așa creșteri anemice de dividend, aș prefera un randament al dividendului mult mai mare de 1%, așadar nu mă văd achiziționând prea curând această companie.

 

    6)  Continuăm lista cu American Water Works (AWK), o altă companie din domeniul utilităților ce și-a crescut dividendul în ultimii 15 ani, are un randament de 1.9% și un DGR3 de 9.4%.

Graficul DYC:

Relativ scumpă, momentan, dar merită monitorizată.

 

    7)  Următoarea companie este Celanese Corporation (CE), o companie ce și-a crescut dividendul pentru 13 ani consecutivi, are un randament de 2.7% și un DGR3 de 4.5%.

Graficul DYC:

Pare că intră într-o zonă interesantă de preț, dar aș vrea să văd o rată de creștere a dividendului o idee mai mare.

 

    8)  Următoarea companie este Costco Wholesale Corporation (COST), una din companiile preferate ale lui Charlie Munger. Ei și-au crescut dividendul pentru 19 ani consecutivi, au un randament de doar 0.7% și un DGR3 de 11.6%. Totodată, mai dau dividende speciale din când în când.

Graficul DYC:

Observăm că de prin 2019 încoace nu prea te poți atinge de ea.

 

    9)  Următoarea companie este H.B. Fuller Company (FUL), o companie din sectorul industrial ce și-a mărit dividendul în ultimii 53 de ani, are un randament de 1.2% și un DGR3 de 5.1%.

Graficul DYC:

În afară de câteva momente punctuale, această companie a fost destul de scumpă în ultimii 6-7 ani.

 

    10)  Următoarea companie este W.W. Grainger Inc. (GWW), o companie ce are la rândul ei un istoric solid de creștere a dividendului (51 de ani), un randament de 1% și un DGR3 de 6.1%.

Graficul DYC:

E mult prea scumpă, strict conform acestui grafic, în clipa de față.

 

    11)  Ajungem și la International Business Machines Corp. (IBM), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 27 de ani consecutivi, are un randament de 5.3% și un DGR3 anemic de 0.8%.

Graficul DYC: