A sosit și luna august, iar ultimele săptămâni au fost crunte din punct de vedere al temperaturilor ridicate.

Se pare că asta va fi noua normalitate pe viitor, din păcate.

Așa cum menționam în articolele anterioare, din luna august voi achiziționa între 3 și 5 companii deoarece cei de la Interactive Brokers au scos comisionul de administrare lunară.

 

Acestea fiind zise, în luna august am achiziționat 4 companii:

 

    1)  Prima companie achiziționată este Bristol-Myers Squibb Company (BMY). O companie din domeniul farmaceutic, BMY dezvoltă, cercetează, produce și distribuie medicamente/produse farmaceutice. Domeniul farma este unul relativ sensibil deoarece companiile se află într-o cursă permanentă pentru a descoperi noi produse și există mereu amenințări legate de momentul când patentele pentru anumite medicamente expiră.

 

De aceea, BMY încearcă să își ia măsuri de siguranță și a făcut câteva achiziții interesante în ultimii ani: Celgene în 2019 și MyoKardia în 2020.

 

Rezultatele pentru trimestrul doi:

Sursă

 

Intrăm puțin în detalii și vedem cum arată veniturile pentru principalele produse:

Creșteri pe linie pentru aproape toate, un trimestru foarte bun din acest punct de vedere.

 

Viitorul arată bine, dar rămâne de văzut dacă își vor atinge obiectivele setate pentru finalul deceniului (BMY a generat 42 mld $ în 2020):

BMY și-a crescut dividendul pentru 12 ani consecutivi, dar lucrurile nu arată prea roz pentru EPS și FCF/Share, iar dividendul nu a fost acoperit din Free Cash Flow în 2015 și 2016 (de aceea am și construit poziția treptat în această companie și datorită nivelului datoriei, dar ultimele raportări trimestriale arată bine):

 

Au un Debt/Capital de ~57%, un dividend safety score de 79 și un Dividend Growth Rate în ultimii 5 ani de 4.3%.

Totuși, am speranțe mari legate de ultimele achiziții și consider că BMY îmi oferă o marjă decentă de siguranță la acest preț în cazul în care mă înșel cu privire la analizele mele, așa că am cumpărat 5 acțiuni BMY.

Sursă

 

 

    2)  Următoarea companie achiziționată este Chicago Board Options Exchange Global Markets, Inc. (CBOE). Prin intermediul subsidiarelor sale, oferă soluții de investiții și options/produse derivate. Practic, cu cât intermediază mai multe tranzacții, cu atât fac mai mulți bani, iar în ultimele 12-18 luni, tot mai mulți oameni au început să investească.

Business-ul este împărțit în 5 segmente:

Sursă

 

În afară de NA Equities, toate celelalte segmente au crescut în comparație cu trimestrul doi din 2020 (lucrurile stau mai bine decât par deoarece Q2 2020 a fost incredibil pentru foarte multe companii).

 

Dacă ne uităm la imaginea de ansamblu, lucrurile arată în felul următor:

Sursă

 

Veniturile nete au crescut cu 18% față de trimestrul doi din 2020, iar Earnings per Share (EPS) a crescut cu 5%.

 

Planurile de viitor arată promițător: