DESPRE MINE

 

Sunt un tip de 29 30 31 32 33 de ani care locuiește în București, economist (absolvent de ASE, cu un masterat în Geopolitică și Relații Economice Internaționale) convertit în programator/analist, pasionat de istorie, cultura japoneză, fotbal, filme horror, jocuri video și bani.

Da, exact, sunt pasionat de bani în sensul în care îmi place enorm libertatea pe care o independență financiară ți-o aduce, dar și confortul psihologic.

Am suferit de perfecționism în trecut și am trecut cu greu peste, iubesc eficiența și urăsc să îmi pierd timpul. Uneori voi avea un ton arogant, altădată voi fi poate prea direct, dar întotdeauna voi spune lucrurilor pe nume.

Am început să mă informez mai serios despre piețe și investiții acum aproximativ patru ani de zile, iar acum trei ani (2019) am început să investesc. La început pe hârtie, apoi am trecut la un cont demo, iar apoi am decis că oricât te-ai pregăti, nu o să reușești niciodată să acoperi absolut tot, așa că mai bine încep și corectez pe parcurs (dovadă și acest design simplu al blog-ului...am simțul estetic al unui melc).

În mai 2019 am achiziționat prima acțiune, MMM pentru vreo 180$, rețin și acum momentul. Eram neliniștit și mă gândeam dacă iau decizia bună. Verificam zi de zi cât mai valorează, iar la câteva zile a scăzut la 160$, dar mi-am promis că pornesc pe un drum cu o anumită strategie și aveam de gând să o urmez: investesc pe termen lung în acțiuni ale companiilor ce plătesc dividende în creștere și au un business solid.

 

DESPRE BLOG

 

Acest blog are doua scopuri mari și late:

 

1) În primul rând, îl voi folosi drept jurnal de investiții. Nu știu cum sunt alții, dar eu percutez foarte bine atunci când mă trag singur la răspundere.

Se spune că dacă vrei cu adevărat să te apuci de ceva (fie ca vrei să mergi la sală, fie că vrei să înveți ceva nou etc.), trebuie să le spui cât mai multor oameni despre asta astfel încât ei să „te tragă” direct sau indirect la răspundere. Să te rușineze, să îți aducă aminte că nu te ții de cuvânt.

Așa că asta decid și eu să fac aici: țin un jurnal de investiții și vă spun tuturor despre asta. Ăsta da tras la răspundere.

 

2) În al doilea rând, educația financiară în România lipsește cu desăvârșire. Îmi doresc să schimb acest lucru, cât de mult pot. Oamenii privesc cu mai mult respect un om care joacă la pariuri sau păcănele decât unul care investește la bursă (nu jucăm la bursă, da? Că nu ne ocupăm de speculă aici, suntem investitori, nu oameni care vor să „dea un tun”). Bursa este o enigmă totală și cumva au impresia că faci „niște combinații” și te privesc ca pe un ciudat, ca pe un șmenar aproape.

Vă voi arăta pas cu pas cum evoluează portofoliul meu, ce decizii iau, cum reacționez și voi demonstra cât de ușor este să investești la bursă și cum poți să îți asiguri viitorul tău financiar și al celor apropiați.

Voi încerca să transmit totul într-un limbaj cât mai simplu și ușor de înțeles, astfel încât oricine să poată să înceapă să investească.

Nu pretind că sunt atotcunoscător, nici pe departe, voi face o grămadă de greșeli, dar vom avea ocazia să învățăm împreună din ele.

 

DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII

 

Toate informațiile de pe acest blog sunt doar păreri și opinii personale.

Aici veți găsi detalii despre achiziționarea, vinderea și/sau deținerea titlurilor de valoare, acțiunilor, obligațiunilor și/sau altor instrumente financiare.

 

Blog-ul nu reprezintă nici un broker, nu este afiliat sau în parteneriat cu nici un broker și nu acționează ca broker sau consilier de investiții de nici un fel.

 

Este foarte posibil ca părerile prezente pe site să difere de ale dumneavoastră, iar autorul/autorii articolelor de pe blog nu are/au pretenția ca ceea ce publică să se potrivească parțial sau total cu nevoile cititorilor.

 

Toate informațiile și detaliile din articolele publicate sunt prezentate în scop educațional. Acestea NU reprezintă o recomandare de cumpărare, vânzare sau deținere a unei investiții de nici un fel, ci doar părerea autorului/autorilor cu privire la situația pusă în discuție. Nu putem garanta în nici un fel rezultate sigure.

Sunteți încurajați ca mereu să vă consultați cu un broker/consilier financiar înainte să luați o decizie, indiferent de natura ei.

 

Sumele investite de dumneavoastră nu sunt garantate de nimeni, în nici un fel, și vă avertizăm cu privire la posibilitatea pierderii valorii acestora! Autorul/autorii blog-ului nu sunt în nici un fel responsabili de deciziile dumneavoastră în cazul unor pierderi monetare sau de orice altă natură.

 

Totodată, rezultatele din trecut nu reprezintă în nici un fel garanția unor rezultate/performanțe viitoare.