Luna martie a fost ceva mai agitată decât februarie.

Am avut o mică corecție, mai ales pe acțiunile din sectorul tech, însă am avut și niște creșteri pe acțiunile din domeniul energetic, de exemplu.

Pentru mine a fost o altă luna obișnuită, iar portofoliul meu a atins un nivel maxim.

 

În martie am reușit să investesc cea mai mare tranșă de bani de până acum, ajutat și de bonusul anual care mi-a intrat în cont: aproximativ 4.000$.

Am cumpărat următoarele acțiuni:

Totodată, a trebuit să îmi mut mut portofoliul de la DriveWealth la IBKR, iar pentru a putea face asta, a trebuit să vând partea fracționară din Morgan Stanley (MS), acțiuni pe care le-am primit după ce aceștia au preluat Eaton Vance (EV).

Așadar, am investit peste 4.000$ în 27 de companii și am adăugat peste $100 la dividendele mele anuale, nete.

 

Am încasat 54.37$ de la 35 de companii.

Găsiți toate dividendele primite în portofoliu.

 

În comparație cu luna martie 2020, dividendele au crescut cu 268%, de la 14.75$ la 54.37$.

Procentele acelea absurd de mari încep să revină la normalitate.

Graficul arată în felul următor:

 

Trendul este unul crescător, iar asta este tot ce contează:

 

Iată ce dividende au fost crescute în luna martie:

 

    -  GD a anunțat o creștere de 8.2% a dividendului, de la 1.10$ la 1.19$ (un câștig anual de 0.36$). Dețin 6 acțiuni, deci un total de 2.16$ în plus.

    -  WPC a anunțat o creștere de 0.2% a dividendului, de la 1.046$ la 1.048$ (un câștig anual de 0.008$). Dețin 3 acțiuni, deci un total de 0.024$ în plus. O creștere minusculă, dar nu mă plâng.

    -  O a anunțat o creștere de 0.2% a dividendului, de la 0.2345$ la 0.2350$ (un câștig anual de 0.002$). Dețin 5 acțiuni, deci un total de 0.01$ în plus. Vor mai anunța câteva creșteri în acest an, sunt sigur de asta.

 

O lună sărăcăcioasă în anunțuri de genul acesta, dar cu toate acestea, am primit din toate aceste creșteri aproximativ 2.2$, o sumă pentru care ar fi trebuit să investesc cam 60-70$.

 

Valoarea portofoliului a crescut cu peste 5.000$ față de luna februarie și gravitează în jurul valorii de 23.400$:

 

Luna martie a fost luna în care am depus cei mai mulți bani de când m-am apucat de investiții.

Nu ar putea să îmi pese mai puțin de ce se întâmplă în lume și ignor tot acel zgomot inutil legat de inflație, nu știu ce hedge-uri, țopăieli dintr-o clasă în alta și așa mai departe.

Sunt ferm convins că vom avea perioade unde inflația va crește și unde ea va scădea în următorii 10-20-30 de ani, este complet normal, asta nu înseamnă că îmi schimb brusc strategia.

Nu, voi investi ca și până acum, adică disciplinat, constant și cu răbdare.

 

Mă găsiți și pe YOUTUBE

 

Notă: Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!