A venit și luna noiembrie, au trecut și alegerile din State, dar tot nu știm cine a câștigat, deși Biden pare să fie favorit.

Vor urma câteva săptămâni de incertitudine și circ ieftin, dar asta este, voi continua să investesc indiferent de ce se va întâmpla acolo.

În noiembrie am continuat să îmi reconstruiesc fondul de urgență, așa că tranșa alocată investițiilor a fost mai mică decât de obicei.

 

Totuși, am pus la treabă aproximativ 550$ și am cumpărat următoarele acțiuni:

Am avut și niște bani strânși pe DW și am făcut o mică depunere, sub 50$ și am achiziționat o acțiune ABBV:

 

Am avut un noroc chior să o prind la "doar" 88$ pentru că a crescut instant în ziua alegerilor cu vreo 10% și depășise 95$.

Din păcate, nu am avut același noroc la ESS și plănuisem să dau doar 200$ pe ea, dar a avut câteva zile incredibile și a urcat la 225$.

Asta este, nu am avut ce face, dar mi-a dat puțin planurile peste cap și nu am mai putut să cumpăr încă o acțiune STOR pentru că am rămas fără bani.

 

Câteva detalii despre companiile achiziționate:

 

    1)  Așa cum am menționat la runda trecută, m-am orientat spre alte companii din domeniul sănătății/farmaceutic și am cumpărat o acțiune Abbvie (ABBV). O companie pe care am recomandat-o la începutul anului, Abbvie a avut un trimestru incredibil, iar dividendul a fost crescut cu 10%. S-au desprins de compania mamă, Abbott Laboratories, în 2013, iar de atunci și-au crescut constant dividendul, ajungând de la 0.40$/acțiune la 1.30$/acțiune în 2021. Este o companie extrem de subevaluată pentru că îi expiră patentul pentru Humira pe piața din State (în Europa expirând deja în 2018), iar acest medicament este responsabil de peste 40% din veniturile lor. Totuși, aceștia dezvoltă și comercializează alte produse și vor înlocui cu succes, după părerea mea, veniturile provenite de la Humira. O companie solidă pe care o voi mai achiziționa cu siguranță în viitor.

 

    2)  O companie nouă în portofoliu este Essex Property Trust (ESS). Este un REIT concentrat pe coasta de vest a Statelor Unite, având în proprietate aproximativ 60.000 imobile, mai ales în zone mai de lux/exclusiviste. O companie care a fost mult timp la valoarea de 300$, dar care a scăzut, la fel ca toate celelalte REIT-uri, destul de mult în ultima perioadă. Voiam să o prind la 190-200$, dar până mi-au intrat banii în cont, decolase deja din zona aceasta de preț și am luat-o până la urmă la ~225$.

Nu-i nimic, este o companie solidă ce și-a crescut dividendul în ultimii 26 de ani, iar randamentul este de 3.7%, având o rată de creștere a dividendului în ultimii 5 ani de 9%. Îmi plac la nebunie REIT-urile în perioada asta pentru că sunt la prețuri bune, dar trebuie să nici nu exagerez prea mult. Apocalipsa nu va veni și oamenii vor avea nevoie în continuare de apartamente, birouri șamd. sub o formă sau alta.

 

    3)  Am cumpărat și o acțiune Intel (INTC). V-am înnebunit destul cu această companie, dar deja mi-am format un obicei ca lună de lună să iau măcar o acțiune Intel, dacă rămâne în zona asta de preț de 45-50$. E criminal de subevaluată și îi las pe alții să ia TSLA/AMZN/PTON/NIO/NFLX și ce alte minuni au mai apărut. Eu merg bătrânește pe Intel, au avantaje competitive mult prea mari ca să dea greș așa de ușor.

 

    4)  Am cumpărat și 2 acțiuni Altria (MO). Am ajuns deja la 17 acțiuni Altria în portofoliu și cred că o să mă opresc o perioadă, după ce strâng 20 de acțiuni. Este o companie grozavă, dar nu vreau să cumpăr prea mult și mă voi orienta și spre PM, sora ei, ca să diversific.

 

    5)  În noiembrie am luat și o acțiune Johnson & Johnson (JNJ). Singura companie, alături de Microsoft (o altă companie pe care o monitorizez), ce are un credit rating maxim (AAA). Nici chiar guvernul american nu are așa ceva, iar asta cred că spune aproape tot despre această companie. Și-au crescut dividendul pentru 58 de ani la rând și se află într-o zonă de preț care îmi place teribil de mult și sper să o achiziționez și luna viitoare.

 

    6)  Ultima companie achiziționată este Store Capital (STOR). Voiam să cumpăr 2 acțiuni, dar am avut bani doar de o singură acțiune, din păcate. O companie despre care am mai vorbit în ultima vreme și pe care o achiziționez puțin mai agresiv în ultima perioadă. Vreau să ajung cât mai repede la 10 acțiuni.

 

Cam aceasta a fost runda de cumpărături pe noiembrie.

Am investit aproximativ 550$, iar această sumă adaugă aproximativ 25$ la dividendele mele anuale nete.

 

Așa cum am zis în introducerea acestui articol, habar nu am ce va urma în State sau în lume.

Noi suntem aproape de 10.000 de cazuri/zi și situația nu este roz deloc.

Dar voi continua să investesc disciplinat și constant, indiferent dacă vine Apocalipsa sau nu.

 

 

Mă găsiți și pe YOUTUBE

 

Notă: Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!