Iată-ne la finalul lunii octombrie. Nu știu cum sunteți voi, dar mie mi se pare că ultimele luni au trecut incredibil de repede.

Mai sunt câteva zile până aflăm cine va ieși președinte în Statele Unite, coronavirusul a provocat deja mai multe lockdown-uri prin Europa, iar la noi lucrurile au luat-o serios la vale și avem peste 5-6000 de confirmați/zi.

Octombrie a fost o lună foarte bună prin prisma faptului că am reușit, în sfârșit, să îmi mut portofoliul de la XTB la IBKR.

Totodată, am început reconstrucția fondului de urgență, atât de important în vremuri ca acestea.

 

Am mutat/investit aproximativ 1450$ în octombrie în următoarele companii:

 

 

Această mutare a portofoliului și investițiile adiționale mi-au generat un plus de 20$ net la dividendele mele anuale.

 

Am încasat dividende de la 25 companii în valoare de 36.2$, un nou record!

Le găsiți pe toate în portofoliu, ca de obicei, nu mai intru în detalii.

 

În comparație cu luna octombrie 2019, dividendele au crescut cu 1039%, de la 3.18$ la 36.22$.

Vom mai avea câteva luni în care procentele vor fi foarte mari pentru că sumele absolute sunt mici.

Graficul arată în felul următor:

 

Trendul este unul crescător, iar asta este tot ce contează:

 

Iată ce dividende au fost crescute în luna octombrie:

    -  OZK a anunțat o creștere de 1.85% a dividendului, de la 0.27$ la 0.275$ (un câștig anual de 0.02$). Este a patra creștere din acest an! Dețin 7 acțiuni, deci un total de 0.14$ în plus.

    -  ABBV a anunțat o creștere de 10.2% a dividendului, de la 1.18$ la 1.30$ (un câștig anual de 0.48$). Dețin 4 acțiuni, deci un total de 1.92$ în plus. O creștere incredibilă, o companie aflată la un preț incredibil.

    -  UMBF a anunțat o creștere de 3.2% a dividendului, de la 0.31$ la 0.32$ (un câștig anual de 0.04$). Dețin o singură acțiune, deci un total de 0.04$ în plus.

    -  AOS a anunțat o creștere de 8.3% a dividendului, de la 0.24$ la 0.26$ (un câștig anual de 0.08$). Dețin 4 acțiuni, deci un total de 0.32$ în plus.

    -  V a anunțat o creștere de 6.7% a dividendului, de la 0.30$ la 0.32$ (un câștig anual de 0.08$). Dețin o singură acțiune, deci un total de 0.08$ în plus.

 

ABBV a spulberat toate estimările financiare și au raportat niște rezultate incredibile (veniturile le-au crescut cu peste 50%), așa că au anunțat și o creștere a dividendului pe măsură.

AOS a fost surpriza plăcută a acestei luni, anunțând și ei o creștere consistentă. Cine ar fi crezut că lumea are, în continuare, nevoie de boilere...

Visa a dezamăgit un pic și recunosc că mă așteptam la o creștere mai substanțială, mai ales dacă mă gândesc la ce volum de plăți au avut în ultimele trimestre. Ei anunțau, de obicei, creșteri de peste 10%, dar iată că au decis să abordeze situația ceva mai prudent, aceasta fiind cea mai mică creștere din ultimii ani.

Am 2.5$ primiți din aceste creșteri, o sumă pentru care ar fi trebuit să investesc aproximativ 65$-70$ pentru a o obține.

Sunt cu un mic, mic pas mai aproape de independența financiară.

 

Valoarea portofoliului a scăzut cu aproximativ 200$ față de luna septembrie și gravitează în jurul valorii de 12.300$. E normal, am ales să îmi reconstruiesc fondul de urgență cât mai repede, așa că nu mă așteptam la altceva, mai ales cu scăderile din ultimele zile:

 

 

 

Urmează niște luni interesante: alegerile din State, al doilea val de coronavirus, sărbătorile de iarnă etc. Habar nu am cum vor evolua lucrurile, dar omenirea nu va fi învinsă de această pandemie.

Tot ce știu sigur este că voi continua să investesc ca și până acum: constant, disciplinat și cu răbdare și voi ignora toate fluctuațiile de preț, știrile alarmiste, apocalipse șamd.

 

 

Mă găsiți și pe YOUTUBE

 

Notă: Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!