A sosit timpul pentru runda de achiziții din martie.

Inflația persistă și tăierile de dobândă nu vor avea loc pentru cel puțin câteva luni.

 

Avem câteva achiziții destul de consistente în această lună, așa că haideți să vă povestesc în ce am investit:

 

    1)  În primul rând, am achiziționat 23 de unități de VWRA (versiunea VWCE în USD), parte a tranșei anuale pentru care urmează să primesc un match de la angajator (un sistem similar cu 401K din US). Acești bani nu îi pot investi în acțiuni individuale, așa că sunt nevoit să aleg ETF-uri.

Cum deja investesc în acțiuni individuale din US, am ales VWRA ca un mic hedge și pentru a avea o mică expunere și pe restul lumii.

Voi primi match-ul de la angajator luna viitoare și voi lua încă 23 de unități VWRA în aprilie, dar vom povesti despre asta luna viitoare.

 

    2)  Trecând la companii individuale, prima companie achiziționată este Agree Realty Corporation (ADC), un REIT similar cu O și NNN ce și-a mărit dividendul pentru 11 ani consecutivi, are un randament de 5.1% și un DGR3 de 6.7%, o rată de creștere foarte bună.

Fondată în 1971, ADC are, în momentul de față, aproximativ 2.000 de proprietăți și plătește un dividend lunar (au schimbat frecvența acum câțiva ani).

 

Graficul de preț nu arată extraordinar în ultimii 5 ani, prețul lor scăzând cu aproximativ 13%:

 

Totuși, portofoliul lor este extrem de solid, iar primul chiriaș, Walmart, are o pondere de doar 6.1% din totalul chiriilor:

Sursă

 

O companie aproape fără datorii importante de rambursat până prin 2028:

Sursă

 

Iată cum arată ultimele rezultate raportate:

Sursă

 

AFFO/share a crescut cu 5.2% față de Q4 2022 și cu 3.1% față de întreg anul 2022:

Sursă

 

Planurile pentru 2024 sună bine:

Sursă

 

 

Cifrele istorice:

Observăm că dividendele urmează AFFO/share în oglindă, iar diferența dintre cele două se mărește în ultimii ani (nu uitați că la REIT-uri ne interesează AFFO și nu EPS).

 

Graficul DYC: