Septembrie a fost o lună în care S&P500 a scăzut cu aproximativ 5% și deja mulți au fibrilații. Dobânzi crescute pentru mai mult timp, un nou război în Israel, războiul din Ucraina etc. - o mie de motive să nu investim.

Doar că vom fi într-o poziție mult mai bună peste 10-15-20 de ani, dar mulți refuză să vadă acest lucru și merg pe varianta buy high, sell low, care merge de absolut fiecare dată laughing

De aceea investitorul obișnuit scoate randamente jenante. Chestia asta va fi valabilă, probabil, pentru totdeauna. Natura umană nu se schimbă.

 

Revenind la oile noastre, haideți să vă povestesc în ce am investit în această tranșă.

Am achiziționat 4 companii:

 

    1)  Prima companie achiziționată este Agree Realty Corporation (ADC), un REIT similar cu O și NNN ce și-a mărit dividendul pentru 11 ani consecutivi, are un randament de 5.3% și un DGR3 de 7.6%, o rată de creștere foarte bună.

Fondată în 1971, ADC are, în momentul de față, aproximativ 2.000 de proprietăți și plătește un dividend lunar (au schimbat frecvența acum câțiva ani):

Sursă

 

Portofoliul lor este extrem de solid, iar primul chiriaș, Walmart, are o pondere de doar 6.5% în totalul chiriilor.

 

Iată cum arată ultimele rezultate raportate:

Sursă

 

AFFO/share a crescut anemic cu doar 1.1% față de Q2 2022 și 1.3% față de H1 2022.

 

Cifrele istorice:

Observăm că dividendele urmează AFFO/share în oglindă, iar diferența dintre cele două se mărește în ultimii ani.

 

Graficul DYC:

 

Observăm că ADC ajunge rar în zona verde, dar toate REIT-urile suferă scăderi mari în perioada asta (iar asta mă bucură teribil de tare)

Iată în cât timp mi-aș recupera banii din dividende:

Undeva între anii 13-14. Consider că ADC se află la un preț din ce în ce mai bun, așa că am achiziționat 5 acțiuni și, foarte probabil, îmi voi mări expunerea în perioada următoare.

 

 

    2)  Cea de-a doua companie achiziționată este nelipsita Realty Income Corp. (O), un REIT care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Și-a crescut dividendul pentru 30 de ani consecutivi, are un randament al dividendului de 6.2% și un DGR3 de 3% (nu e o rată spectaculoasă).

Ei dețin peste 13.000 de proprietăți și plătesc un dividend lunar, dividend ce a crescut cu o rată anualizată de 4.4% din 1994 și până în prezent: