A sosit timpul pentru cea de-a doua rundă de achiziții din iunie, o lună unde avem deja o creștere de aproximativ 3%.

Avem și listarea Hidroelectrica în aceste zile și sunt șocat de numărul de oameni care vor să investească în așa ceva. Habar nu am dacă este o investiție bună sau nu, dar mulți vor să cumpere pentru că așa au auzit pe la prieteni, așa e la modă, au impresia că vor da nu știu ce lovitură și se vor îmbogăți, dar ei nu au citit în viața lor un raport anual și joacă un joc extrem de periculos cu banii lor.

Avem un "alt" mini-val de investitori ce va fi probabil dezamăgit crunt peste 6-12 luni și vor cataloga iarăși piețele de capital drept un scam pentru că nu sunt în stare să își facă temele și se iau după unul și după altul.

 

Analiștii lui pește prăjit și "experții" au mutat acum "criza" și s-ar părea că vine abia pe final de 2023/început de 2024.

Rămâne de văzut ce și cum, dar nu m-aș uita în gura lor.

Să nu uităm că se preconiza că va urma un an greu:

Sursă

 

Cum v-am spus deja de un milion de ori: nimeni nu știe nimic în investiții.

 

Revenind la ale noastre, am achiziționat alte două companii în această rundă de achiziții:

 

    1)  Prima companie achiziționată este Realty Income Corporation (O), un Real Estate Investment Trust ce și-a crescut dividendul pentru 30 de ani consecutivi, are un randament al dividendului de 5.2% și un DGR3 de 3% (nu e o rată spectaculoasă).

Ei dețin aproape 12.500 de proprietăți și plătesc un dividend lunar, dividend ce a crescut cu o rată anualizată de 4.4% din 1994 și până în prezent:

Sursă

 

Un REIT solid ce are o rată mediană de ocupare de 98.3% din 2000 și până în prezent (față de 94.6% pentru celelalte REIT-uri din S&P500), iar în cel mai prost an au avut 96.6%, o rată absolut incredibilă: