A sosit timpul pentru cea de-a doua rundă de achiziții din martie. Am avut o lună extrem de interesantă până acum cu tot ce s-a întâmplat în jurul celor de la SVB și CS.

Federal Reserve a crescut dobânda de referință cu 0.25%, iar BCE a crescut dobânzile cu 0.5%. Rămâne de văzut cât de mult mai pot crește aceste rate de dobândă cu tot ce se întâmplă în sectorul bancar în ultima vreme.

 

Am cumpărat 3 companii în această rundă de achiziții, iar mai jos aveți mai multe detalii:

 

    1)  Prima companie achiziționată este Comcast Corporation (CMCSA). Ei și-au mărit dividendul pentru 15 ani consecutivi, au un randament al dividendului de 3.2% și un DGR3 de 8.7%, o rată de creștere decentă la așa randament.

 

Iată ultimele rezultate raportate:

 

Sursă

V-am mai povestit cât de mult îmi place de CMCSA și de faptul că își pun pe primele pagini indicatorii relevanți.

Avem venituri în creștere cu 4.3% YoY, un Adjusted EBITDA mai mare cu 5% și un Adjusted EPS cu 12.7% mai mare.

 

 

Dacă facem un pas în spate și ne uităm pe cifrele istorice, iată cum arată lucrurile:

 

 

 

 

 

De ce a scăzut EPS în 2022 așa dramatic?

Avem explicația în raportul anual:

We assess the recoverability of our goodwill annually as of July 1, and as a result, in the third quarter of 2022, we recorded a goodwill impairment of $8.1 billion in our Sky reporting unit. The fair value of the reporting unit was estimated using a discounted cash flow analysis. When performing this analysis, we also considered multiples of earnings from comparable public companies and recent market transactions. The decline in fair value primarily resulted from an increased discount rate and reduced estimated future cash flows as a result of macroeconomic conditions in the Sky territories. The impairment is presented in goodwill and long-lived asset impairments in the consolidated statement of income.

 

Aia e, se mai întâmplă... (un fel de "ne pare rău la domni..."). Dar în altă ordine de idei, observăm că FCF/share susține suficient de bine dividendul și există suficient spațiu de manevră pentru mărirea lui pe viitor.

 

Graficul DYC: