A sosit timpul pentru cea de-a doua rundă de achiziții din februarie.

Avem și o veste oarecum așteptată: INTC tocmai și-a micșorat dividendul cu 66% de la 0.365 la 0.125. Nu au scăzut (prea) mult, așa că se pare, cel puțin momentan, că această veste era relativ priced-in. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, dar eu cred că lumea nu e conștientă de importanța strategică a acestei companii pentru Vest și mai ales pentru US (sau poate văd eu lucrurile într-un mod prea optimist, cine știe, de aceea ar trebui să nu vă luați după nimeni și să fiți împăcați pe deplin cu deciziile voastre investiționale).

 

Cu această micșorare de dividend, am pierdut 96$ din dividendele anuale, nete. Evident, nu e o situație plăcută, dar iată de ce este atât de important să fim diversificați și să avem un management al riscului cât mai bun.

 

Revenind la oile noastre, am cumpărat 3 companii pentru această rundă de achiziții:

 

    1)  Prima companie achiziționată este British American Tobacco p.l.c. (BTI), o companie din domeniul tutunului ce și-a crescut dividendul pentru 24 de ani consecutivi, are un randament al dividendului de 7.3% și un DGR3 de 2.4% (nu e o rată wow, dar avem randamentul ridicat care să ne consoleze, iar BTI tocmai a anunțat o creștere de 6% a dividendului).

 

Iată cum arată ultimele rezultate raportate:

 

Sursă

 

Un 2022 decent, dar cu probleme în ceea ce privește asset-urile din Rusia/Belarus. Totuși, veniturile au crescut cu 7.7% YoY și profitul cu 2.8%, dar EPS a scăzut cu 1.3%.

 

 

Sursă

 

Îmbucurător de văzut că noile categorii vin tare din urmă.