Vă explicam în articolele anterioare că vreau să scriu articole/încarc clipuri mai des și a venit timpul să vă povestesc despre cum voi umple cel de-al patrulea slot dintr-o lună (două vor fi cu achizițiile, iar unul cu actualizarea lunară).

Nu știu cum sunt alții, dar mie îmi place tare mult acest gen de articole, unde se discută despre creșterile de dividend din luna următoare, așa că m-am gândit că aș putea să mă uit la cele 250 de companii din baza mea de date și să văd cine își mărește dividendul și când (v-am povestit aici cum selectez companiile din baza de date), așadar astăzi vreau să discutăm despre companiile care își vor crește dividendul în Februarie.

 

De ce în Februarie și nu în Ianuarie? Pentru că până m-am organizat puțin cu chestia asta, au trecut deja 2 săptămâni, au trecut multe ex-dividend dates și nu mai puteți "profita" de aceste creșteri prea tare.

Primele două luni ale anului sunt extrem de aglomerate din acest punct de vedere: din cele 250 de companii din baza mea de date, ar trebui ca 22 să își crească dividendul în Ianuarie si 44 în Februarie (găsiți la sfârșitul acestui articol lista cu toate aceste companii).

Creșterile de dividend sunt extrem de importante și așa cum menționam și în ghidul complet legat de DGI, aceste creșteri pun practic termenul de "growth" în Dividend Growth Investing. Dacă dividendele nu sunt crescute, avem orice altceva, dar nu Dividend Growth Investing.

 

N-o să vreau să lungesc prea mult articolul, așa că nu voi trece în revistă toate cele 44 de companii, ci doar pe cele care mi se par mie mai cunoscute/populare.

Câteva mențiuni înainte de a începe:

    1)  Dividendele nu sunt garantate, iar aceste creșteri de dividend cu atât mai puțin. Există șanse ca acest calendar să nu se respecte în totalitate.

    2)  Companiile cu creșteri multiple de dividend într-un an (O, WPC, SPG etc.) apar o singură dată (în luna când cresc prima oară dividendul)

    3)  Există companii ce nu au un tipar anume de creștere al dividendului în ultimii ani, mai ales cu Covid-ul, așa că am luat fie luna cea mai frecventă din istoria lor ori luna cu cea mai recentă creștere (în funcție de cât haos am găsit)

    4)  NU LUAȚI GRAFICELE DE MAI JOS DREPT RECOMANDARE DE ACHIZIȚIE/VÂNZARE (reprezintă doar un punct de plecare în evaluarea companiilor, în cel mai bun caz - faceți-vă temele/munca de cercetare)

 

Sper să vă placă genul ăsta de articol și să vă fie util.

 

Acestea fiind zise, haideți să începem și să povestim pe scurt despre unele din cele 44 de companii din baza mea de date care ar trebui să își crească dividendul în Februarie:

 

    1)  Începem cu Air Products and Chemicals, Inc. (APD), un furnizor de gaze folosite în scop industrial (O2, N2, Ar, He, CO și CO2 etc.), dar comercializează și tot felul de echipamente și servicii conexe. Și-au mărit dividendul pentru 40 de ani consecutivi, au un randament de 2.1% și o rată de creștere a dividendului în ultimii 3 ani (DGR3) de 11.6%.

Graficul Dividend Yield Charts (despre care am discutat în articolul anterior și care este construit pe baza metodei descrisă în cartea Dividends don't lie a lui Geraldine Weiss) arată în felul următor:

 

O companie relativ scumpă în acest moment, cel puțin conform acestui grafic.

 

    2)  Următoarea companie este Best Buy Corp. (BBY), o companie ce vinde tot felul de electronice și electrocasnice. Și-au mărit dividendul pentru 19 ani consecutivi, au un randament de 4.1% și o rată de creștere a dividendului în ultimii 3 ani (DGR3) de 19.6%.

 

Par să fie într-o zonă atractivă de preț de aproximativ un an, dar repet: faceți-vă temele ca lumea și nu luați graficul de sus drept recomandare de achiziție.

 

    3)  Continuăm cu Cisco Systems, Inc. (CSCO), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 12 ani consecutivi, au un randament al dividendului de 3.1% și un DGR3 de 3%.

CSCO nu pare nici prea scumpă, nici prea ieftină în momentul de față. O prefer la un preț mai bun deoarece rata de creștere a dividendului este destul de mică.

 

    4)  Următoarea companie este Digital Realty Trust (DLR), un REIT despre care am tot vorbit în ultima vreme. Și-au mărit dividendul pentru 17 ani consecutivi, au un randament al dividendului de 4.6% și un DGR3 de 4.3%.

Par într-o zonă relativ bună de preț (priviți cât de rar au atins linia verde punctată în ultimii 7 ani).

 

    5)  Continuăm cu Domino's Pizza, Inc. (DPZ), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 10 ani consecutivi, au un randament al dividendului de 1.3% și un DGR3 de 19.2%.

Par într-o zonă foarte atractivă de preț, în clipa de față.

 

    6)  Următoarea companie este Essex Property Trust (ESS), un alt REIT despre care v-am vorbit în articolul trecut. Și-au mărit dividendul pentru 27 de ani consecutivi, au un randament al dividendului de 4% și un DGR3 de 4.1%.

Și ei par într-o zonă de preț foarte atractivă, zonă în care au mai fost o singură dată (în 2020) în ultimii 7 ani.

 

    7)  Continuăm cu Genuine Parts Co. (GPC), o "banală" companie ce comercializează piese de schimb pentru autoturisme și diverse utilaje. Și-au mărit dividendul pentru 66 de ani consecutivi, au un randament al dividendului de 2.1% și un DGR3 de 5.2%.

Par destul de scumpi în ultima vreme, o evoluție deloc surprinzătoare ținând cont de contextul macroeconomic.

 

    8)  Următoarea companie este Home Depot Inc. (HD), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 13 ani consecutivi, au un randament al dividendului de 2.3% și un DGR3 de 11.8%.

Par să nu fie nici prea scumpi, dar nici prea ieftini (au fost momente mai bune de achiziție la finalul anului trecut, poate merită să avem răbdare din nou în acest caz)

 

    9)  Avem apoi Intercontinental Exchange Inc. (ICE), o altă companie despre care am vorbit în articolul trecut. Și-au mărit dividendul pentru 10 ani consecutivi, au un randament al dividendului de 1.4% și un DGR3 de 11.2%.

 

Par mereu să fie într-o zonă de preț atractivă, așa că atenție aici și analizați ce și cum.

 

    10)  Continuăm cu The Coca-Cola Company (KO). Și-au mărit dividendul pentru 60 de ani consecutivi, au un randament al dividendului de 2.9% și un DGR3 de 2.5% (foarte anemic).

E KO solidă, dar la DGR ăla anemic nu mă mai ating de ei până nu ajung iar sub linia verde punctată.

 

    11) Următoarea companie este L3Harris Technologies Inc (LHX), o companie din domeniul apărării. Și-au mărit dividendul pentru 21 de ani consecutivi, au un randament al dividendului de 2.3% și un DGR3 de 21.4%.