Cu ajutorul acestui articol, dăm startul seriei săptămânale de actualizări ale portofoliului personal de investiții.

Am avut parte de o săptămână plină de evenimente, evenimente ce au cauzat niște fluctuații destul de importante.

La începutul săptămânii, președintele Trump a scris o serie de tweet-uri ce indicau faptul că încheierea unui acord comercial cu China este încă pusă la îndoială.

Deși surse din cadrul administrației americane ofereau informații că semnarea unui acord este aproape, președintele american a îngrijorat serios bursa prin comentariile sale.

 

Din fericire, finalul săptămânii a adus o gură de oxigen, iar raportul privind noile locuri de muncă create în noiembrie peste ocean a fost mult mai bun decât estimările (266.000 vs 187.000 estimat).

Asta înseamnă că, în medie, economia americană adaugă aproximativ 180.000 de noi locuri de muncă pe lună, mai mult decât suficient încât să absoarbă cei aproximativ 100.000 de oameni nou-intrați pe piață.

 

Portofoliul meu și-a revenit la nivelul de la începutul săptămânii, după ce pierduse mai mult de 40$ în urma afirmațiilor lui Trump.

Aveți evoluția acestuia în graficul de mai jos:

 

 

Totodată, săptămâna aceasta am primit următoarele dividende, în valoare totală de 1.57$:

    -  0.96$ UPS (0.672$ net)

    -  0.88$ SJM (0.79$ net)

    -  0.16$ KR (0.112$ net)

 

Urmează un final de an interesant, decembrie fiind probabil luna în care voi primi cele mai multe dividende.

 

 

Notă: Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!