A venit timpul pentru runda de achiziții din mai.

S&P500 tocmai a scăzut 5% vineri... după ce crescuse vreo 3% în urma ședinței FED... după ce scăzuse în prealabil cu vreo 3%... un rollercoaster pe cinste zilele astea, îmi place la nebunie volatilitatea asta laughing

 

Am achiziționat 5 companii în această tranșă, iar mai jos aveți toate detaliile, în ordinea numerelor de pe tricou:

 

    1)  Prima companie achiziționată este BlackRock, Inc. (BLK), cel mai mare manager de active din lume, având în jur de 9.6 bilioane în administrare (atenție la ce scară folosiți wink). Ei au scăzut în preț de la ultima mea achiziție, așa că nu am cum să ratez șansa să o iau la un preț și mai bun. Compania și-a mărit dividendul pentru ultimii 13 ani consecutivi, iar rata de creștere din ultimii 5 ani este foarte bună: 12.5%.

Haideți să vedem cum arată ultimele lor rezultate financiare din primul trimestru al anului curent:

Sursă

 

Observăm că acesta nu a fost prea grozav (sau putem afirma că 2021 a fost un an mult prea bun).

Sursă

 

Operating Income a fost cu aproape 14% mai mare decât primul trimestru din 2021, iar Net Income a fost cu aproape 18% mai mare, dar Operating Margin se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 2 ani.

 

Dacă facem un pas în spate și ne uităm cum arată rezultatele din 2010 și până în prezent, avem următoarea situație pentru EPS, FCF/Share și Dividend/Share:

Observăm că EPS și FCF/share au tot crescut în ultimii 11 ani, iar dividendul este foarte bine acoperit și există suficient spațiu de manevră pentru mărirea lui pe viitor. Dacă mai rămâne în zona asta de preț, voi mai lua cu siguranță BLK în următoarele luni, iar momentan am achiziționat o acțiune.

 

    2)  Cea de-a doua companie achiziționată este Intel Corporation (INTC), o companie care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ei și-au mărit dividendul pentru 8 ani consecutivi și au un randament bun în momentul de față (3.4%). Urmează să facă niște investiții serioase în dezvoltarea capacităților de producție, așa că mă aștept la câțiva ani mai slabi și creșteri de dividend ceva mai anemice.

Haideți să vedem cum arată cifrele pentru primul trimestru:

Sursă

 

Rezultate cumva în linie cu așteptările, o idee peste ce estimaseră, dar nimic wow.

 

Segmentul CCG (PC-urile, în general) a avut de suferit, mai ales pentru că Q1 2021 a fost atât de bun, dar toate celelalte sectoare au avut creșteri bune:

Sursă

 

Iată care sunt estimările pentru 2022 (să nu uităm că ei au pierdut niște venituri și prin vânzarea diviziei NAND/SSD) - nimic ieșit din comun, marjele vor avea în continuare de suferit: