Noiembrie debutează într-un mod similar cu octombrie, din păcate: avem în continuare sute de morți pe zi de Covid (plus cei care mor că spitalele sunt pline precum bolnavii de cancer șamd) și tocmai am trecut de 50.000 de morți de când a debutat pandemia.

S&P500 a crescut cu aproximativ 5.7% în octombrie și atinge noi recorduri, iar trend-ul pare că va continua și în noiembrie.

 

Haideți să vedem ce companii am cumpărat în noiembrie:

 

    1)  Prima companie achiziționată este Hormel Foods Corporation (HRL), o companie din domeniul alimentar ce și-a crescut dividendul pentru 54 de ani consecutivi.

 

Iată cum arată rezultatele pentru trimestrul trei:

Sursă

 

Și iată de ce pentru a ne proteja cel mai bine de efectele inflației investim în acțiuni, mai ales în cele care pot pasa costurile mai departe către clienți:

Sursă

 

Iar lucrurile par să arate bine pentru trimestrul patru:

Sursă

 

Facem un pas în spate și ne uităm cum arată lucrurile în ultimii 11 ani:

Dividendul este foarte bine susținut și există spațiu de manevră pentru creșterea lui. Totodată, Hormel a avut un Debt/Capital în 2020 de doar 17%.

Cei de la SimplySafeDividends îi acordă scorul maxim pentru siguranța dividendului:

Sursă

Consider că HRL este la un preț bun, au un record de creștere a dividendului de invidiat și urmează să anunțe cea de-a 55-a creștere a dividendului în curând așa că am considerat că este un moment potrivit să cumpăr 13 acțiuni HRL.

 

    2)  Cea de-a doua companie pe care am cumpărat-o este Intel Corporation (INTC), o companie care se află cumva într-o poziție ingrată în perioada asta și multă lume o urăște, ceea ce înseamnă că poate fi un moment perfect de achiziție, mai ales după scăderea de ~11% după rezultatele din trimestrul trei.

De aceeași părere cu mine par să fie și oamenii din top management:

Sursă

 

Pot exista multe motive pentru care acești oameni și-ar vinde acțiunile, dar există cam unul singur pentru care cumpără: au încredere în perspectivele viitoare ale companiei și vor să facă bani. Rămâne de văzut, evident, dacă se va și concretiza acest lucru.

 

Iată cum arată rezultatele pentru trimestrul trei:

 

Sursă

 

Veniturile au crescut, marja de profit a crescut, EPS a crescut.

Totuși de ce a scăzut Intel cu ~11%? Probabil din motivele de mai jos: