Vreau să vă aduc în atenție, în articolul de astăzi, un introducing broker descoperit de curând pentru Interactive Brokers (și îi mulțumesc pe această cale și abonatului care i-a menționat în comentariile de pe YouTube).

Odată cu Brexit-ul, TradeStation Global, un introducing broker pe care îl recomandam în trecut pentru IBKR, nu a mai putut furniza aceleași servicii, iar mulți oameni au fost nevoiți să plătească acel comision lunar de 10$ și au migrat spre alți brokeri.

Devine destul de greu să investești din România în companii din US, spre exemplu, care plătesc dividende, deoarece sunt foarte puțini brokeri care aplică tratatul de evitare a dublei impuneri dintre US și RO din 1974 astfel încât dividendele să fie taxate cu doar 10% și nu cu 30%.

Dar CapTrader este unul din acești brokeri și am să vă povestesc care este procedura de deschidere a unui cont (spoiler alert: e similară cu cea de la IBKR laughing)

 

Cine este însă CapTrader?

CapTrader este un broker înregistrat în Germania, înființat în 1997, ce acționează drept introducing broker pentru IBKR (folosesc platforma IBKR, dar aplică o structură proprie de comisioane): https://www.captrader.com/en/about-captrader/who-we-are/

 

Vom vorbi despre comisioane mai târziu puțin, haideți să vedem mai întâi cum deschidem un cont.

 

Cum deschidem un cont?

 

1. Mergem la https://www.captrader.com/en/ (link neafiliat, dați click cu încredere) și avem undeva în mijlocul paginii "Open an account now":