A venit timpul și pentru articolul care este probabil omniprezent pe toate blogurile în perioada asta, indiferent de natura lor. smile

Trebuie să mărturisesc că obiectivele pe care mi le-am setat la începutul lui 2019 nu au fost prea specifice sau grandioase.

Dacă rețin bine, tot ce voiam la momentul acela era să învăț programare și să îmi cresc venitul activ cât de mult posibil...și cam atât.

Pentru 2020 am câteva obiective personale și financiare destul de ambițioase și sunt foarte entuziasmat să vi le împărtășesc.

 

Lista mea nu este într-o ordine anume, așa că iată ce îmi propun pentru 2020:

 

    1)  Vreau să economisesc cel puțin 40% din venitul realizat. În 2019 am avut o rată de economisire destul de haotică, mai ales dacă țin cont de faptul că am fost șomer vreo 3 luni de zile, așa că în 2020 vreau să mă reechilibrez în acestă privință.

Dacă mă gândesc la o sumă absolută, vreau să economisesc/investesc cel puțin 6000$.

 

    2)  Vreau să îmi cresc venitul activ cu cel puțin 5-10%. Deși procentul poate părea mic, nu uit să țin cont de faptul că am trecut printr-o reconversie profesională așadar nu am o experiență în domeniu care să mă recomande (momentan) pentru un procent mai îndrăzneț.

În plus, am avut în 2019 o creștere a venitului activ de aproximativ 54% dacă este să compar fostul și actualul loc de muncă. Așadar am în față un an în care vreau să muncesc, să acumulez cunoștințe și să mă dezvolt foarte mult în această privință.

 

    3)  Vreau să pun blogul „pe hartă” și să ating cel puțin 1000 de vizitatori unici. Totodată, dacă reușesc să schimb obiceiurile și mentalitatea măcar ale unui cititor și să îl fac să își pună niște întrebări și să înceapă să economisească/investească, voi fi super mulțumit.

 

    4)  Vreau să ating 1000 de abonați pe canalul de Youtube și 4000 de ore vizionate. Pentru asta, îmi propun să postez măcar 2 videouri pe săptămână, cel mai probabil în weekend.

 

    5)  Vreau să călătoresc și să mă distrez puțin mai mult decât am făcut-o în 2019. Am neglijat puțin acest aspect, însă îl consider deosebit de important pentru că la finalul zilei nu este totul despre bani, ci despre oamenii cu care interacționezi și experiențele pe care le trăiești alături de ei. Am în plan să vizitez măcar 3 țări străine și să particip la cel puțin 2 festivaluri de muzică.

 

    6)  Vreau să fac exerciții fizice (ce ciudat sună workout tradus) timp de 5 zile pe săptămână. Sunt de părere că sănătatea fizică este extrem de importantă și ea setează cumva „cheful” și dispoziția pentru toate celelalte activități. Legat de acest obiectiv, vreau să mă tonifiez muscular și să pierd câteva kg.

 

    7)  Vreau să mă trezesc la 5 dimineața și după exerciții să fac un duș rece. Încercasem anul trecut pentru aproximativ o lună de zile să mă trezesc la 5 dimineața, iar pentru aproape 3 luni am făcut duș cu apă rece. Odată ce mi-am găsit un nou job la finalul lui octombrie, nu știu de ce am renunțat ușor-ușor la obiceurile astea.

Nu îmi plac deloc dușurile reci, dar beneficiile pentru sănătate există. Cât despre trezitul la 5...de multe ori era un chin pentru că sunt genul de om care vrea să doarmă măcar 7 ore pe seară, așa că trebuia să adorm undeva la 10, ceea ce îmi era foarte greu.

Vreau să mai dau o șansă trezitului la 5 pentru o perioadă mai lungă de timp.

 

 

Cam astea sunt obiectivele mele pentru 2020. Poate nu sunt suficient de îndrăznețe, dar dacă reușesc tot ce mi-am propus, la finalul lui 2020 voi fi cel mai fericit om din lume.

 

Mă găsiți și pe YOUTUBE