A sosit timpul să discutăm despre creșterile de dividend din luna august, o lună cu destul de multe astfel de evenimente.

 

Dar înainte de a discuta despre creșteri, haideți să ne uităm în spate și să vedem ce dividende au fost crescute în iunie:

Nu am avut nicio creștere spectaculoasă de dividend în iunie în lista de peste 250 de companii pe care o monitorizez, cea mai mare fiind a celor de la UNH cu aproape 14%.

Au mai avut creșteri de două cifre cei de la CASY și KR.

TGT, WLY și TR au oferit creșteri relativ mici/anemice.

Am avut, totuși, o lună în care toate companiile ce trebuiau să își crească dividendul, conform calculelor mele, au făcut-o.

 

Haideți să trecem și la măririle de dividend din august, dar mai întâi câteva mențiuni:

    1)  Dividendele nu sunt garantate, iar aceste creșteri de dividend cu atât mai puțin. Există șanse ca acest calendar să nu se respecte în totalitate.

    2)  Companiile cu creșteri multiple de dividend într-un an (O, WPC, SPG etc.) apar o singură dată (în luna când cresc prima oară dividendul)

    3)  Există companii ce nu au un tipar anume de creștere al dividendului în ultimii ani, mai ales cu Covid-ul, așa că am luat fie luna cea mai frecventă din istoria lor ori luna cu cea mai recentă creștere (în funcție de cât haos am găsit)

    4)  NU LUAȚI GRAFICELE DE MAI JOS DREPT RECOMANDARE DE ACHIZIȚIE/VÂNZARE (reprezintă doar un punct de plecare în evaluarea companiilor, în cel mai bun caz - faceți-vă temele/munca de cercetare)

 

În ordinea numerelor de pe tricou:

 

    1)  Începem cu Atrion Corporation (ATRI), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 19 ani consecutivi, are un randament de aproximativ 1.6% și un Dividend Growth Rate (DGR) în ultimii 3 ani de 12.2%.

Graficul DYC arată în felul următor (acea cădere de la final se datorează faptului că ei nu au declarat încă un dividend pentru Q3 2023):

 

Conform acestui grafic, ATRI pare subevaluată.

 

    2)  Cea de-a doua companie este Badger Meter, Inc. (BMI), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 29 de ani consecutivi, are un randament de 0.6% și un DGR3 de 10%.

Graficul DYC arată în felul următor:

Strict conform acestui grafic, BMI pare foarte scumpă, în acest moment.

 

    3)  Următoarea companie este Broadridge Financial Solutions, Inc. (BR), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 16 ani consecutivi, are un randament de 1.7% și un DGR3 de 9.7%.

Graficul DYC:

Strict conform acestui grafic, BR pare că nu este nici scumpă, dar nici ieftină, în clipa de față.

 

    4)  Următoarea companie este Cboe Global Markets, Inc. (CBOE), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 12 ani consecutivi, are un randament de 1.4% și un DGR3 de 13.5%.

Graficul DYC:

Strict conform acestui grafic, CBOE pare că a ieșit din zona de subevaluare de curând și poate merită să mai așteptăm o scădere de măcar 5-10%.

 

    5)  Și cei de la Carlisle Companies Inc. (CSL) ar trebui să își mărească dividendul în august. Ei au un record de creștere a dividendului în ultimii 46 de ani, au un randament de 1.1% și un DGR3 de 12.8%.

Graficul DYC:

Cei de la CSL par scumpi de vreo 2 ani de zile...

 

    6)  Continuăm lista cu Dover Corporation (DOV), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 67 de ani consecutivi, are un randament de 1.4% și un DGR3 de 1.2%, absolut oribilă.

Graficul DYC:

 

E puțin spus că cei de la DOV sunt scumpi.

 

    7)  Următoarea companie de pe listă este Federal Realty Investment Trust (FRT). Ei și-au mărit dividendul pentru 53 de ani consecutivi, au un randament de 4.3% și un DGR3 de 1.3%, mult prea anemică.

Graficul DYC arată în felul următor:

Strict conform acestui grafic, FRT pare cumva subevaluată, dar creșterile acelea de dividend sunt prea mici și nu voi mări această poziție momentan.

 

    8)  Următoarea companie de pe listă este International Flavors & Fragrances (IFF), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 19 ani consecutivi, are un randament de 4% și un DGR3 de 2.6%.

Graficul DYC arată în felul următor:

Strict conform acestui grafic, IFF pare foarte ieftină, dar analizați cu atenție ce și cum.

 

    9)  Următoarea companie de pe listă este Illinois Tool Works (ITW), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 51 de ani consecutivi, are un randament de 2.1% și un DGR3 de 6.9%.

Graficul DYC:

Strict conform acestui grafic, ITW pare cam scumpă.

 

    10)  Continuăm cu J&J Snack Foods Corporation (JJSF), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 18 ani consecutivi, are un randament de 1.8% și un DGR3 de 9.1%.

Graficul DYC: