Intrăm în curând în cea de-a doua jumătate a anului și a sosit timpul să discutăm despre creșterile de dividend din luna iulie.
Dar înainte de a discuta despre creșteri, haideți să ne uităm în spate și să vedem ce dividende au fost crescute în mai:
Nu am avut nicio creștere spectaculoasă de dividend în mai în lista de 250 de companii pe care o monitorizez, cea mai mare fiind a celor de la FDS cu 10.1%.
Au mai avut creșteri de două cifre cei de la PEP și POOL. Cei de la AMT și-au mărit în sfârșit dividendul, dar procentul a fost jalnic, doar 0.6%.
Am avut și destul de multe companii ce nu au anunțat creșteri de dividend, deși ar fi trebuit, după calculele mele.
Haideți să trecem și la măririle de dividend din iulie, dar mai întâi câteva mențiuni:
1) Dividendele nu sunt garantate, iar aceste creșteri de dividend cu atât mai puțin. Există șanse ca acest calendar să nu se respecte în totalitate.
2) Companiile cu creșteri multiple de dividend într-un an (O, WPC, SPG etc.) apar o singură dată (în luna când cresc prima oară dividendul)
3) Există companii ce nu au un tipar anume de creștere al dividendului în ultimii ani, mai ales cu Covid-ul, așa că am luat fie luna cea mai frecventă din istoria lor ori luna cu cea mai recentă creștere (în funcție de cât haos am găsit)
4) NU LUAȚI GRAFICELE DE MAI JOS DREPT RECOMANDARE DE ACHIZIȚIE/VÂNZARE (reprezintă doar un punct de plecare în evaluarea companiilor, în cel mai bun caz - faceți-vă temele/munca de cercetare)
În ordinea numerelor de pe tricou:
1) Începem cu American States Water (AWR), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 68 de ani consecutivi, are un randament de aproximativ 1.8% (un randament destul de mic pentru o companie din domeniul utilităților) și un Dividend Growth Rate (DGR) în ultimii 3 ani de 9.6%.
Graficul DYC arată în felul următor:
Conform acestui grafic, AWR pare că are șanse să intre în zona de subevaluare în curând.
2) Cea de-a doua companie este Cummins Inc. (CMI), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 17 ani consecutivi, are un randament de 2.7% și un DGR3 de 7.2%.
Graficul DYC arată în felul următor:
Strict conform acestui grafic, CMI pare că s-a îndepărtat puțin de zona de subevaluare, în acest moment.
3) Următoarea companie este Cintas Corp. (CTAS), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 39 de ani consecutivi, are un randament de 1% și un DGR3 de 18.4%.
Graficul DYC:
Strict conform acestui grafic, a avut câteva luni când a fost la o evaluare mai bună, dar în rest, în ultimii 2 ani și ceva, a fost foarte scumpă.
4) Următoarea companie este Duke Energy Corporation (DUK), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 18 ani consecutivi, are un randament de 4.4% și un DGR3 de 2%, destul de anemică.
Graficul DYC:
Strict conform acestui grafic, DUK pare aproape de zona de subevaluare.
5) Și cei de la Hershey Company (HSY) ar trebui să își mărească dividendul în iulie. Ei au un record de creștere a dividendului în ultimii 13 ani, au un randament de 1.6% și un DGR3 de 9%.
Graficul DYC:
E puțin spus că cei de la HSY sunt foarte scumpi în acest moment...
6) Continuăm lista cu Kellogg Company (K), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 19 ani consecutivi, are un randament de 3.6% și un DGR3 de 1.2%, absolut oribilă.
Graficul DYC:
Observăm că Kellogg's sunt relativ subevaluați de vreo 4-5 ani încoace.
7) Următoarea companie de pe listă este McKesson Corp. (MCK). Ei și-au mărit dividendul pentru 15 ani consecutivi, au un randament de 0.5% și un DGR3 de 8.9%.
Graficul DYC arată în felul următor:
Strict conform acestui grafic, MCK pare foarte scumpă.
8) Următoarea companie de pe listă este Mondelez International, Inc. (MDLZ), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 11 ani consecutivi, are un randament de 2.1% și un DGR3 de 10.5%.
Graficul DYC arată în felul următor:
Strict conform acestui grafic, MDLZ pare cam scumpă.
9) Următoarea companie de pe listă este New Jersey Resources Corp (NJR), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 27 de ani consecutivi, are un randament de 3.3% și un DGR3 de 7.5%.
Graficul DYC:
Strict conform acestui grafic, NJR nu pare nici prea scumpă, dar nici prea ieftină.
10) Continuăm cu National Retail Properties (NNN), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 33 de ani consecutivi, are un randament de 5.2% și un DGR3 de 2.1%.
Graficul DYC:
Strict conform acestui grafic, NNN pare cam subevaluată.
11) Următoarea companie de pe listă este PPG Industries, Inc. (PPG), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 51 de ani consecutivi, are un randament de 1.8% și un DGR3 de 6.9%.
Graficul DYC: