A sosit timpul să discutăm despre creșterile de dividend din luna iunie, o lună ce va fi destul de liniștită din acest punct de vedere.

 

Dar înainte de a discuta despre creșteri, haideți să ne uităm în spate și să vedem ce dividende au fost crescute în aprilie:

Aprilie a avut destul de multe creșteri de dividend, iar cea mai mare a fost a celor de la LAD cu 19%.

Au mai avut creșteri de două cifre cei de la COST, PAYX și PH.

Am avut și destul de multe companii ce nu au anunțat creșteri de dividend, deși ar fi trebuit, după calculele mele.

 

Haideți să trecem și la măririle de dividend din iunie, dar mai întâi câteva mențiuni:

    1)  Dividendele nu sunt garantate, iar aceste creșteri de dividend cu atât mai puțin. Există șanse ca acest calendar să nu se respecte în totalitate.

    2)  Companiile cu creșteri multiple de dividend într-un an (O, WPC, SPG etc.) apar o singură dată (în luna când cresc prima oară dividendul)

    3)  Există companii ce nu au un tipar anume de creștere al dividendului în ultimii ani, mai ales cu Covid-ul, așa că am luat fie luna cea mai frecventă din istoria lor ori luna cu cea mai recentă creștere (în funcție de cât haos am găsit)

    4)  NU LUAȚI GRAFICELE DE MAI JOS DREPT RECOMANDARE DE ACHIZIȚIE/VÂNZARE (reprezintă doar un punct de plecare în evaluarea companiilor, în cel mai bun caz - faceți-vă temele/munca de cercetare)

 

În ordinea numerelor de pe tricou:

 

    1)  Începem cu Casey's General Stores Inc. (CASY), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 23 de ani consecutivi, are un randament de aproximativ 0.7% și un Dividend Growth Rate (DGR) în ultimii 3 ani de 6.2%, un DGR cam mic dacă ne uităm la randamentul anemic.

Graficul DYC arată în felul următor:

 

Conform acestui grafic, CASY este scumpă în momentul de față.

 

    2)  Cea de-a doua companie este Caterpillar Inc. (CAT), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 29 de ani consecutivi, are un randament de 2.2% și un DGR3 de 6%.

Graficul DYC arată în felul următor:

 Strict conform acestui grafic, CAT pare scumpă de vreo 2 ani încoace.

 

    3)  Următoarea companie este Kroger Company (KR), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 17 ani consecutivi, are un randament de 2.1% și un DGR3 de 16.9%.

Graficul DYC:

Strict conform acestui grafic, KR pare într-o zonă de preț atractivă.

 

    4)  Următoarea companie este Lennox International Inc. (LII), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 14 ani consecutivi, are un randament de 1.6% și un DGR3 de 11.6%. Au furat puțin startul și au anunțat deja mărirea de dividend de 3.8% pentru acest an:

Strict conform acestui grafic, LII pare că iese din zona de subevaluare.

 

    5)  Și cei de la National Fuel Gas Company (NFG) ar trebui să își mărească dividendul în iunie. Ei au un record de creștere a dividendului în ultimii 52 de ani, au un randament de 3.7% și un DGR3 de 2.6%, destul de anemic.

Graficul DYC:

Par subevaluați cei de la NFG, strict conform acestui grafic.

 

    6)  Continuăm lista cu Target Corporation (TGT), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 51 de ani consecutivi, are un randament de 3% și un DGR3 de 16.5%.

Graficul DYC:

 

Observăm cât de absurd de scumpi au fost cei de la TGT în ultimii 2 ani, dar prețul a mai revenit puțin pe pământ în ultimele luni.

 

    7)  Următoarea companie de pe listă este Tootsie Roll Industries, Inc. (TR), o companie pe care o urăsc din tot sufletul pentru share splits pe care le tot face (26 de share splits în ultimele 4 decenii, majoritatea de 103:100). Ei și-au mărit dividendul pentru 52 de ani consecutivi, au un randament de 0.9% și un DGR3 de 3%, foarte anemic.

Graficul DYC arată în felul următor (nu au declarat încă un dividend pentru Q2 2023):

Strict conform acestui grafic, TR pare scumpă.

 

    8)  Următoarea companie de pe listă este UnitedHealth Group Inc (UNH), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 13 ani consecutivi, are un randament de 1.4% și un DGR3 de 15.6%.

Graficul DYC arată în felul următor (nici ei nu au declarat un dividend pentru Q2 2023):

Strict conform acestui grafic, UNH este scumpă.

 

    9)  Ultima companie de pe listă este John Wiley & Sons Inc. (WLY), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 28 de ani consecutivi, are un randament de 3.9% și un DGR3 de 1.5%.

Graficul DYC:

Strict conform acestui grafic, WLY pare foarte subevaluată.

 

Și lista completă sub formă de tabel (vom trece în revistă, în articolul următor, creșterile care au avut loc în mai și creșterile care ar trebui să aibă loc în iulie):

Cam acestea au fost creșterile de dividend pentru luna iunie.

 

Mă găsiți pe YOUTUBE și pe Discord

 

Notă: Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!