A sosit timpul să discutăm despre creșterile de dividend din mai.

După o lună aprilie ce ar trebui să fie destul de încărcată din acest punct de vedere, luna mai este o idee mai liniștită, dar are și ea destul evenimente de acest gen.

 

Dar înainte de a discuta despre creșteri, haideți să ne uităm în spate și să vedem ce dividende au fost crescute în martie:

Luna cu cele mai puține creșteri de dividend, martie a avut totuși două creșteri interesante din partea celor de la ORCL și WSM.

Și O a venit cu o creștere mai mare decât în ultimul timp și m-au surprins plăcut.

 

Haideți să trecem și la măririle de dividend din mai, dar mai întâi câteva mențiuni:

    1)  Dividendele nu sunt garantate, iar aceste creșteri de dividend cu atât mai puțin. Există șanse ca acest calendar să nu se respecte în totalitate.

    2)  Companiile cu creșteri multiple de dividend într-un an (O, WPC, SPG etc.) apar o singură dată (în luna când cresc prima oară dividendul)

    3)  Există companii ce nu au un tipar anume de creștere al dividendului în ultimii ani, mai ales cu Covid-ul, așa că am luat fie luna cea mai frecventă din istoria lor ori luna cu cea mai recentă creștere (în funcție de cât haos am găsit)

    4)  NU LUAȚI GRAFICELE DE MAI JOS DREPT RECOMANDARE DE ACHIZIȚIE/VÂNZARE (reprezintă doar un punct de plecare în evaluarea companiilor, în cel mai bun caz - faceți-vă temele/munca de cercetare)

 

În ordinea numerelor de pe tricou:

 

    1)  Începem cu Cardinal Health Inc. (CAH), o companie din Healthcare ce și-a mărit dividendul pentru 26 de ani consecutivi, are un randament de aproximativ 2.5% și un Dividend Growth Rate (DGR) în ultimii 3 ani de doar 0.9%, absolut minuscul la un așa randament.

Graficul DYC arată în felul următor:

 

Conform acestui grafic, CAH a fost ieftină vreo 3 ani de zile, dar a ieșit din acea zonă, momentan (am deținut-o și eu la un moment da, dar creșterile anemice de dividend cu sumă fixă m-au făcut să o vând fără să ezit).

 

    2)  Cea de-a doua companie este The Clorox Company (CLX), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 45 de ani consecutivi, are un randament de 2.9% și un DGR3 de 5.8% (deși creșterile din ultima vreme au fost destul de anemice).

Graficul DYC arată în felul următor:

 Strict conform acestui grafic, CLX a avut o perioadă în care a fost extrem de scumpă, la debutul pandemiei de Covid, iar de vreun an încoace a intrat într-o zonă de preț subevaluată.

 

    3)  Următoarea companie este Donaldson Company, Inc. (DCI), o companie din domeniul industrial ce vinde tot felul de filtre de aer ce și-a mărit dividendul pentru 36 de ani consecutivi, are un randament de 1.4% și un DGR3 de 4% (extrem de mică la acel randament anemic).

Graficul DYC (ei nu au declarat încă un dividend pentru Q2 2023 așa că avem acea "cădere" de la finalul graficului):

Strict conform acestui grafic, DCI nu este nici scumpă, nici ieftină.

 

    4)  Următoarea companie este Expeditors International of Washington, Inc. (EXPD), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 27 de ani consecutivi, are un randament de 1.2% și un DGR3 de 10.3%. Ei plătesc un dividend semianual, așa că graficul DYC arată ciudat până în mai când vor declara dividendul pentru prima jumătate a lui 2023:

Dacă facem un mic exercițiu de imaginație și extrapolăm datele din trecut, EXPD se află aproape de zona de preț subevaluată.

 

    5)  Și cei de la FactSet Research Systems Inc. (FDS) ar trebui să își mărească dividendul în mai. Ei au un record de creștere a dividendului în ultimii 24 de ani, au un randament de 0.8% și un DGR3 de 7.9%.

Graficul DYC:

Par foarte scumpi cei de la FDS, strict conform acestui grafic.

 

    6)  Continuăm lista cu Flowers Foods, Inc. (FLO), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 21 de ani consecutivi, are un randament de 3.2% și un DGR3 de 5.1%.

Graficul DYC:

 

Cei de la FLO se tot învârt prin zona de preț subevaluată de ani buni încoace, așa că merită cu siguranță o atenție sporită/analiză temeinică, dacă investim în ei.

 

    7)  Următoarea companie de pe listă este IDEX Corporation (IEX), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 13 ani consecutivi, are un randament de 1.1% și un DGR3 de 6.6%.

Graficul DYC arată în felul următor:

Strict conform acestui grafic, IEX pare destul de scumpă.

 

    8)  Următoarea companie de pe listă este Leggett & Platt, Incorporated (LEG), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 51 de ani consecutivi, are un randament de 5.6% și un DGR3 de 3.3%.

Graficul DYC arată în felul următor:

Strict conform acestui grafic, LEG este subevaluată.

 

    9)  Următoarea companie de pe listă este Lowe's Companies, Inc. (LOW), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 60 de ani consecutivi, are un randament de 2% și un DGR3 de 22.9% (absolut incredibilă această rată de creștere).

Graficul DYC:

Strict conform acestui grafic, LOW pare relativ subevaluată.

 

    10)  Următoarea companie este Monro, Inc. (MNRO), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 18 ani consecutivi, are un randament de 2.3% și un DGR3 de 7.9%.

Graficul DYC:

MNRO pare ieftină, strict conform acestui grafic.

 

    11)  Următoarea companie este MSA Safety Incorporated (MSA), o companie ce și-a mărit dividendul pentru 51 de ani consecutivi, are un randament de 1.4% și un DGR3 de 3.5%.

Graficul DYC: