Vreau să fac două anunțuri scurte, dar importante.

 

În primul rând, vreau să vă anunț că am creat un server de Discord, iar dacă vreți să vă alăturați, o puteți face dând click aici: https://discord.gg/pbqrAqUPMv

Am pornit acest server încă de când am pornit blog-ul/canalul de YT, din iarna lui 2019, însă nu l-am făcut public până acum.

Motivele sunt simple: am vrut să creez câteva articole/clipuri mai întâi, iar apoi l-aș fi lansat, dar după un timp am intrat pe câteva servere de Discord legate de investiții și entuziasmul mi-a trecut destul de repede.

De ce?

Deoarece după "euforia" inițială (care poate dura undeva între 2-4 săptămâni), lumea începe să nu mai posteze, iar discuțiile sunt din ce în ce mai puține.

S-a întâmplat asta pe servere cu mii și zeci de mii de membri și probabil se va întâmpla asta și aici, unde nici nu visez să strâng atât de mulți oameni.

Totuși, am zis să îi dau o șansă și să vedem ce iese, așa că vă invit cu mic, cu mare pe Discord, ca să fiți și voi cool laughing

 

În cel de-al doilea rând, vreau să vă anunț că am creat și o comunitate pe Reddit numită roDividende: https://www.reddit.com/r/roDividende/

Încă nu am o direcție clară pentru aceasta și nu știu exact ce vreau să fac.

Știu sigur că nu vreau să o transform într-un "echo chamber" unde dividendele sunt ridicate în slăvi toată ziua sau într-o comunitate unde să nu se depună un minim efort sau o minimă muncă de cercetare.

Ideal, ar fi un loc unde să trecem puțin la următorul nivel și să discutăm despre investiția în acțiuni individuale ce își cresc dividendele (DGI), discuții ce au în spate analize și o minimă cercetare. Asta nu înseamnă că începătorii nu sunt bineveniți, nici pe departe, însă vreau să fie un loc unde trecem de clasicul "investește într-un ETF" (care apropo, reprezintă cea mai bună variantă de investiție pentru 99% din oameni, nu mă înțelegeți greșit), un loc unde învățăm unii de la alții, unde discutăm despre companii DGI și unde încercăm să luăm decizii cât mai inspirate în drumul nostru spre independență financiară.

Dar sunt puțini oameni care investesc în România și sunt și mai puțini cei care investesc în acțiuni individuale în urma unei analize amănunțite.

Totuși, aleg să fiu un naiv incurabil și să sper că mă voi intersecta cu unii din ei (și) pe acolo. Vedem în ce măsură îmi și iese acest lucru.

 

 

 

Mă găsiți pe YOUTUBE și pe Discord

 

Notă: Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!