Dacă tot am scris despre cum să depunem bani la Interactive Brokers, haideți să vorbim puțin și despre cum retragem bani de la IBKR.

Pe această cale vreau să îi mulțumesc abonatului de pe YT care mi-a pus această întrebare și mi-a dat ideea pentru acest articol.

Procesul nu este cel mai simplu din lume, dar nu este nici foarte complicat.

 

Înainte de a vedea care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a retrage bani de la IBKR, vreau să menționez că am retras banii într-un cont USD deschis la Raiffeisen. Am pachetul Zero Tot (nu știu dacă acum se mai numește așa sau are alt nume) și pot să am un cont în valută fără costuri de administrare, iar eu am ales să am un cont în USD.

Altă bancă ce are o ofertă interesantă de vreo 2-3 ani de Black Friday (undeva prin octombrie, dacă nu mă înșel) este și Unicredit care oferă conturi în RON, USD și EUR cu 0 costuri pe viață.

Posibil să existe și alte bănci care oferă conturi USD gratuite, nu cunosc toată oferta prezentă pe piață.

Atenție: nu am nici cea mai mică idee cum să retragi banii într-un cont deschis pe Revolut, nu am încercat, n-am idee dacă merge etc. Revolut a fost și va fi întotdeauna o metodă cam gri de alimentare a contului, vă recomand un cont USD la o bancă atunci când retrageți bani pentru o siguranță cât mai mare.

 

Bun, acum că am lămurit acest aspect, iată pașii pe care trebuie să îi urmăm:

 

Retrageri USD

 

1) Ne logăm în contul de la IBKR și ne ducem la Transfer & Pay -> Transfer Funds:

 

2) Alegem Make a Withdrawal:

 

 

3) Selectăm că vrem să retragem USD și alegem Bank Wire:

 

4) La acest pas, suntem informați că primul transfer este gratuit, iar următoarele costă 10$/transfer. La nickname, putem trece ce vrem. Eu aleg să gândesc pozitiv și să atrag bunăstarea în viața mea așa că l-am botezat Plouă cu bani:

 

5) O să observați că în momentul în care ați completat IBAN-ul, vă apare o fereastră de genul acesta: