Salutare tuturor!

Am făcut în sfârșit pasul cel mare și m-am decis să pornesc la drum și să îmi deschid un blog pentru a documenta aventurile mele pe bursa din State.

Găsiți aici mai multe detalii despre mine și despre scopul blogului.

Sunt foarte entuziasmat și sper să inspir și să încurajez cât mai mulți oameni să înceapă să se informeze și să acționeze! Investițiile pe bursă au ajuns în zilele noastre extrem de ușoare.

Avem suma tuturor informațiilor deținute de omenire la dispoziție prin intermediul telefoanelor și calculatoarelor așa că nu avem nici o scuză să nu trecem la treabă.

Vreau să clarific câteva aspecte pe care le voi relua cu siguranță și in alte articole:

1) Voi investi pentru o perioadă (probabil 12-24 de luni) strict pe bursa din State și strict în companii ce oferă dividende în creștere (mai multe detalii într-un articol ulterior). Apoi vom analiza situația și vedem ce decizie luăm: continuăm 100% pe dividende sau împărțim 80/20 dividende/ETF etc.

2) Nu sunt interesat de investiții exotice (crypto/forex etc) și nici de investiții imobiliare. Nu am capitalul și nici cunoștințele necesare în această privință, așa că mă voi axa pe ceea ce eu consider una dintre cele mai profitabile și ușor de implementat strategii, mai ales pentru cineva din România (prin prisma taxelor relativ scăzute) și mai ales pentru omul obișnuit, care probabil nu dispune de mii și zeci de mii de euro: investiția în dividende (așa numita Dividend Growth Investment” - traducerea e puțin mai ciudată în română: Investiția în dividende în creștere sau Investiția în creșterea dividendelor ? Ați prins oricum idea)

3) Planific să postez regulat un update al portofoliului meu, atât la final de săptămână, cât și la final de lună.

 

Am încercat să alcătuiesc un mic glosar de termeni pe care îl voi actualiza în măsura în care apar noi termeni.

 

Totodată, nu uitați un lucru: Nu sunt/pretind a fi planificator sau consultant financiar! Sunt banii dvs. și e treaba dvs. ce faceți cu ei și cum îi cheltuiți!