2022

S-a încheiat și 2021, un an cel puțin la fel de greu precum 2020 din multe puncte de vedere.

Un an în care am fost mai divizați ca niciodată și în care ne-am împărțit în tabere și grupulețe din ce în ce mai stupide.

Un an în care din ce în ce mai mulți oameni au început să ia contact cu piețele de capital.

Un an în care s-au făcut profituri frumoase și în care aproape totul a crescut precum Făt-Frumos.

atm

Dacă tot am scris despre cum să depunem bani la Interactive Brokers, haideți să vorbim puțin și despre cum retragem bani de la IBKR.

Pe această cale vreau să îi mulțumesc abonatului de pe YT care mi-a pus această întrebare și mi-a dat ideea pentru acest articol.

Procesul nu este cel mai simplu din lume, dar nu este nici foarte complicat.

ibkr

Cum Interactive Brokers (IBKR) tocmai au anunțat că vor elimina acel comision de administrare de 10$/E pe lună, vor fi probabil mulți oameni ce își vor deschide conturi la ei.

Am detaliat deja întreg procesul pentru deschiderea unui cont AICI, dar astăzi vreau să vă vin în ajutor în legătură cu procesul de alimentare a contului prin Revolut, acesta fiind probabil pasul unde oamenii întâmpină cele mai multe probleme.

Nu este foarte complicat să depunem bani, dar nu este nici cel mai simplu lucru din lume, iar IBKR au un sistem "interesant" unde mai întâi îi anunțăm printr-o notificare că urmează să depunem bani și abia apoi depunem.

Voi exemplifica printr-un transfer în USD și unul în EUR.

pepsi

Continuăm seria în care analizăm companii, iar astăzi vorbim despre cei de la PepsiCo, Inc. (PEP) și vedem dacă merită să achiziționăm această companie sau nu și la ce preț.

Pepsi este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri la nivel internațional.

coca cola

Continuăm seria în care analizăm companii, iar astăzi vorbim despre cei de la Coca-Cola Company (KO) și vedem dacă merită să achiziționăm această companie sau nu și la ce preț.

Coca-Cola este probabil cel mai celebru brand la nivel mondial.

captrader

Vreau să vă aduc în atenție, în articolul de astăzi, un introducing broker descoperit de curând pentru Interactive Brokers (și îi mulțumesc pe această cale și abonatului care i-a menționat în comentariile de pe YouTube).

Odată cu Brexit-ul, TradeStation Global, un introducing broker pe care îl recomandam în trecut pentru IBKR, nu a mai putut furniza aceleași servicii, iar mulți oameni au fost nevoiți să plătească acel comision lunar de 10$ și au migrat spre alți brokeri.

Devine destul de greu să investești din România în companii din US, spre exemplu, care plătesc dividende, deoarece sunt foarte puțini brokeri care aplică tratatul de evitare a dublei impuneri dintre US și RO din 1974 astfel încât dividendele să fie taxate cu doar 10% și nu cu 30%.

Dar CapTrader este unul din acești brokeri și am să vă povestesc care este procedura de deschidere a unui cont (spoiler alert: e similară cu cea de la IBKR laughing)

lockheed martin

Ne oprim asupra celor de la Lockheed Martin Corp. (LMT) în articolul de astăzi și vedem dacă merită să achiziționăm această companie sau nu și la ce preț.

Odată cu alegerile din State, au existat din ce în ce mai multe temeri cu privire la bugetul de apărare și la o eventuală diminuare a acestuia, așa că aceste companii din domeniul apărării au scăzut în preț.