Vreau de ceva timp să demarez această serie de articole, iar astăzi a sosit momentul să o fac.

Începem cu top 7 companii în funcție de rata de creștere a dividendului din ultimii 3 ani.

Creșterea dividendului este un lucru extrem de important în strategia pe care o urmez și pune termenul de Growth în Dividend Growth Investing.

 

Înainte să începem, pentru a răspunde la eventualele întrebări care pot apărea, vă recomand să parcurgeți acest articol, unde explic mai multe lucruri despre universul din care îmi selectez companiile și de ce unele apar și altele nu.

Totodată, vreau să subliniez că aceste companii le voi menționa strict pentru a le aduce în atenția voastră și nu drept recomandare de achiziție. Folosiți informațiile de mai jos ca punct de plecare, faceți-vă propriile analize și evaluări și vedeți dacă are sens să le cumpărați sau nu.

 

Haideți să vedem care sunt cele 7 companii:

 

    7)  Începem acest top cu compania de pe locul 7: Mastercard Inc. (MA), o companie ce nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare. Ei și-au mărit dividendul în ultimii 11 ani, iar ultima creștere de dividend a fost de 11.4%.

 

 

 

    6)  Pe locul 6 se situează L3Harris Technologies, Inc. (LHX), o companie din domeniul apărării ce și-a mărit dividendul în ultimii 21 de ani, iar ultima creștere de dividend a fost de 9.8%.

 

 

 

    5)  Compania de pe locul 5 este Broadcom Inc. (AVGO), o companie din domeniul tech ce și-a mărit dividendul în ultimii 12 ani, iar ultima creștere de dividend a fost de 13.9%.

 

 

 

    4)  Pe locul 4 se situează The Sherwin-Williams Company (SHW), o companie din domeniul materiilor prime ce comercializează tot felul de vopseluri și produse similare. Și-au mărit dividendul în ultimii 44 de ani, iar ultima creștere de dividend a fost de 9.1%.

 

 

 

    3)  Intrăm în top 3 unde îi găsim pe cei de la Booz Allen Hamilton Holding Corporation (BAH), o companie mai puțin cunoscută din sectorul industrial ce oferă servicii de consultanță guvernelor (mai ales al SUA) și corporațiilor. Ei și-au mărit dividendul în ultimii 11 ani, iar ultima creștere de dividend a fost de 16.2%. Decât să cumpărați Palantir, mai bine vă aruncați un ochi la compania asta wink

 

 

 

    2)  Pe locul secund se clasează Zoetis Inc. (ZTS), o companie din domeniul farmaceutic ce dezvoltă și comercializează medicamente și alte produse farmaceutice pentru animale, în principal. Ei și-au mărit dividendul pentru ultimii 10 ani, iar ultima creștere de dividend a fost de 30%!