A venit timpul pentru un nou articol legat de taxe și vreau să vă arăt cum completez eu declarația unică de la A la Z.
Am avut o grămadă de modificări în 2023, dar ele nu se aplică pentru ce s-a întâmplat în 2022 (decât într-o relativă mică măsură, o să vedeți în continuare despre ce e vorba)
Dacă vreți să vedeți ce se schimbă mai exact din 2023 în ceea ce privește taxele, vă recomand să urmăriți mai degrabă acest live unde abordez pe larg acest subiect.
Continuăm seria articolelor unde alcătuiesc un top al companiilor, iar astăzi vorbim despre top 5 companii în funcție de rata de creștere a dividendului din ultimii 3 ani, dar cu un randament al dividendului de minim 3%.
Au fost câțiva urmăritori ce mi-au cerut un randament mai mare al dividendului pentru companiile din articolul/clipul anterior, așa că acum am selectat companii ce au un dividend de aproape 2 ori mai mare decât S&P500 (1.51% la momentul scrierii acestui articol).
Creșterea dividendului este un lucru extrem de important în strategia pe care o urmez și pune termenul de Growth în Dividend Growth Investing, iar zona mea favorită este reprezentată de companii ce au un randament al dividendului între 2-4% și reușesc să își mărească dividendul cu 5-7%/an.
Vreau de ceva timp să demarez această serie de articole, iar astăzi a sosit momentul să o fac.
Începem cu top 7 companii în funcție de rata de creștere a dividendului din ultimii 3 ani.
Creșterea dividendului este un lucru extrem de important în strategia pe care o urmez și pune termenul de Growth în Dividend Growth Investing.
Vreau să demarez o nouă serie de articole (veți vedea în curând despre ce este vorba) și pentru că nu vreau să lungesc acele articole cu aceleași explicații de fiecare dată și pentru a preîntâmpina cât mai multe întrebări, m-am decis să îl scriu pe acesta pentru a putea să îl menționez atunci când mi se vor cere explicații adiționale.
O să vă vorbesc puțin despre baza mea de date, ce companii conține și criteriile de care am ținut cont atunci când am ales acele companii.
Totodată, o să povestesc puțin despre noua serie de articole pe care vreau să o încep.
Astăzi vreau să vorbim puțin despre refinanțarea unui credit ipotecar.
Din păcate, se găsesc destul de puține articole pe marginea acestui subiect, așa că vreau să vă povestesc despre peripețiile prin care am trecut eu în timpul acestui proces și motivele din spatele acestei decizii.
Acest întreg proces sau toată această idee de refinanțare a creditului ipotecar nu ar trebui să vă sperie, în afară se practică destul de des acest lucru.
Dacă tot am scris un ghid complet despre cum investim la bursă, m-am gândit să scriu unul și despre strategia pe care o urmez: Dividend Growth Investing (DGI).
Deși am mai povestit cu alte ocazii despre anumite aspecte legate de DGI, vreau să le organizez mult mai bine într-un singur articol. Plus de asta, sunt extrem de mulți oameni care nu înțeleg pe deplin ce înseamnă Dividend Growth Investing și ratează complet conceptul de "growth" și investesc în tot felul de mizerii cu randamente obscen de mari care sunt pline de probleme și ajung să își taie dividendul, iar ei pierd mulți bani și timp complet aiurea.
Luați-vă o ceașcă de cafea/ceai și haideți să începem că avem multe de povestit.
A sosit timpul pentru un nou articol, iar de data aceasta abordăm subiectul taxelor.
2021 a adus un val nou de investitori pe bursă, însă mulți din ei au uitat (sau preferă să ignore) faptul că trebuie să își plătească taxele și curg întrebările și miturile în stânga și dreapta despre cum ne completăm declarațiile.
Haideți să ne luăm la trântă cu taxele și să vă arăt cum completez eu declarația unică de la A la Z.
Page 1 of 5